Bulvár

2015.01.28. 14:05

Foxcatcher - mint egy pofon

A filmek sikerét gyakran azon mérik, hogy milyen sok áldozatot hoztak érte a színészei. Hány kilót szedtek fel, hány fogukat húzatták ki, hány hetet töltöttek edzőtáborban, csak hogy azonosulhassanak a figurájukkal.

A Foxcatcher (16) (hazai bemutató: január 29.) öt Oscar-jelölése azt mutatja: Channing Tatum és Mark Ruffalo nem hiába töltött a munka kezdete előtt vagy hat hónapot napi birkózóedzéssel. De már a színészek is elismerik: talán túllőttek a célon.

- Nemcsak a forgatás előtt birkóztunk naponta, hanem a film készítése közben is. Mind a ketten olyan fáradtak voltunk a munka végén, hogy amikor kijöttünk az utolsó edzésünkről, egymásra néztünk, megöleltük egymást és sírva fakadtunk - nyilatkozta Channing Tatum. A filmben van egy pofozkodási jelenetünk Mark Ruffalóval. Mark kérlelt, hogy ne kíméljem, üssem meg komolyan. Én végül igazán megpofoztam, és lehet, hogy a felvétel jól sikerült, de neki beszakadt a dobhártyája nem tudom, hogy egy Oscar-jelölés vigasztalja-e ezért. Szerintem kicsit eltúloztuk az átélést.

A Pénzcsináló és a Capote rendezője, Bennett Miller ezúttal is egy megtörtént esetet dolgoz fel,amikor is az olimpiai bajnok Schultz testvérek megismerkedtek a titokzatos John du Ponttal
Fotó: IC Press

A leghihetetlenebb történeteket a valóság írja, mint a Bennett Miller rendezte életrajzi drámában. A Du Pont-vagyon örököse, John Eleu-there du Pont (Steve Carell) bolondos figura volt, de már a bolondság határán. Sőt, azon is túl, hiszen a paranoia és a skizofrénia tünetei is megmutatkoztak rajta. Mégis egy vegyipari óriáströszt vezetésére készült, bélyegeket gyűjtött, madártani könyveket adott ki, és rajongott a férfias sportokért egy birkózócsapatot is támogatott.

A közte és két olimpiai birkózó testvér (Mark Ruffalo, Channing Tatum) közti különös viszony alakulásáról szól a Foxcatcher című film, mely sok meglepő kanyart vesz, míg eljut a tragikus fordulatig: egy gyilkosságig. De a történetnek még akkor sincs vége.

A Pénzcsináló és a Capote rendezője előző két filmjével az Oscar-díj közelébe juttatta főszereplőit, és a szakmai előrejelzések szerint Steve Carell pályáját is alapvetően átalakíthatja ez a különleges szerep.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!