Bulvár

2017.04.19. 17:50

Előtérben a háttér - Péterfi Andrea: munka és magánélet

Dunaújváros - Érezni kell a határokat, tudni kell megálljt parancsolni és a kockázatos helyzetekben felelősen dönteni, mondja Péterfi Andrea, Horváth Tamás zenész menedzsere és egyben párja.

Hankusz Kálmán

- Nagyon tetszett, amit láttam, hallottam és hittem benne. Olyannyira, hogy volt alkalom, mikor én hívtam fel klubokat és ajánlottam a műsort. Nem volt feladatom, magamtól tettem, a lelkesedésemmel el is értem, hogy szerződtettek minket.

- Hogyan lesz valakiből könnyűzenei menedzser?

- Azt nem tudom, hogy másból hogyan lesz, belőlem úgy lett, hogy amikor Horváth Tomival megismerkedtünk, volt néhány ötletem a munkájával kapcsolatban. A sikerek ellenére mégsem voltam elégedett. Belül azt éreztem, hogy nem jó az, ha én ajánlgatom, én mondom, hogy milyen jó, amit csinálunk. Az lenne az igazi, ha az emberek hívnának bennünket, azért, mert szeretik azt a zenét, amit mi kínálunk nekik.

A munkáján túl nőként és édesanyaként is helyt kell állnia. Ezt a hármat egyensúlyba hozni komoly feladat

- Laikusként az ember azt gondolná hogy a menedzselésnek ez a módja. Lehet ezt másként is csinálni, van még új a Nap alatt?

- Az az ötletem támadt, hogy forgassunk le klipeket, csináljunk dalokat, tegyük ki, keressék meg az emberek, ismerjék, szeressék meg a dalokat, és ők hívjanak, ne mi tukmáljuk magunkat rájuk. Javasoltam, hogy várjuk ki, ameddig ez eljön. Így is lett!

- Ilyenkor egy menedzser, nem veszi el a művész személyiségét?

- A tehetségkutató alatt valóban megmondják, hogy mikor, mit és hogyan kell csinálni. Arra gondoltam, ha már van egy, mások számára szimpatikus személyiség, mi lenne, ha kivételesen hagynánk ezt kiteljesedni? Az volt a véleményem, hogy ellenkező esetben színészt csinálunk a zenészből. Előre nem lehet biztosan tudni a végeredményt, de minden úttörő munka így kezdődik. Tomi a tehetségénél fogva elkezdte írni a dalokat, és ahogy jöttek a visszajelzések, ez egyre jobban inspirálta, egyre jobb dalokat írt. Javasoltam egy irányvonalat, mindeközben hagytam, hogy önmaga legyen. Ahhoz tettem hozzá a saját ötleteimet, amit ő megalkotott. Bejött!

- Ha jól gondolom, a menedzseri munka felemészti az ember minden idejét, hogy lehet egy ilyen munka mellett valakinek magánélete?

- Nem szeretem a menedzser szót, inkább azt szoktam mondani, hogy én vagyok a programszervező. Tomi művészember, foglalkozzon csak azzal, amihez a legjobban ért. Azt gondolom, hogy felépítettem egy életet, amelyben helye van a karriernek és a családnak is, de nincs helye a karrierista szemléletnek. Ez utóbbiba sokan belebuktak már, én nem szerettem volna egy karrierjében kiteljesedett, ámde magánéletében boldogtalan ember lenni. Azt gondolom, hogy sikerült az egyensúlyt megteremtenem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!