11°
10°

Bestseller lett a Mein Kampf Németországban!

A müncheni kortárs történelmi intézet dobta piacra a könyvet 2016 elején, jelenleg a harmadik kiadása került a boltokba.

A kortárs történelmi intézet (IFZ) kritikus “Mein Kampf” kiadása bestseller. Mióta a könyv január elején megjelent – az IFZ számok szerint – körülbelül 24.000 példányt adtak el belőle. Jelenleg a harmadik kiadása került forgalomba.

“A kereslet a könyvre látszólag megvan” – mondta egy IFZ szóvivője Münchenben. Több éves munka után 2016 januárjában Adolf Hitler művét, mint kritikai kiadást dobták a piacra. A projekttel szemben volt ellenállás, többek között a München és Felső-Bajorország izraelita kulturális közösség részéről.

Az Amazon oldalán egy használt példány 150 € volt – háromszor annyi, mint az eladási ár.  Christian Hartmann a projekt vezetője elmondta, hogy 4000 darabbal 59 eurós könyvvel indult az intézet. “Az ár két dolgot mutat: Nem akartuk kiárusítani és semmilyen bestseller listákra nem szerettünk volna felkerülni, de szerettük volna, hogy olvasnak a könyvet.” A „Spiegel” magazin bestseller-listájára ennek ellenére sikerült felkerülni és egy héttel megjelenés után újra kellett nyomni. A könyv bemutatójakor 2016 január 8-án, Hartmann állítása szerint, már 15.000 előrendelés érkezett.

Könyvkereskedők visszajelzései alapján a művet elsősorban a történelem illetve politika iránt érdeklődő olvasók vásárolják – mondta az intézet szóvivője. Nincs bizonyíték arra, hogy a neonácik bármilyen érdeklődést mutatnák a könyv iránt.

2015 végén lejárt Hitler könyvének szerzői joga, amellyel Bajorország jogutódként megakadályozhatta a német újranyomtatást. A német tartományok igazságügyi miniszterei úgy döntöttek, hogy a “Mein Kampf” c. kiadvány terjesztése a szerzői jog lejárta után Németországban továbbra is tilos.


Legolvasottabb

1
Téglával dobta meg a motorost!
2
Baleset történt a 6-os úton Rácalmás felé!
3
Jelentkezzen, ha látta a balesetet!
4
Baleset történt a Vasmű úton!
5
Lángra kapott egy hétvégi ház Dunaújvárosban!
karmolt és harapott
Az utcán támadt két emberre egy medve
díjeső / 9 perce
Bécsben és Waterlooban is nyert az 1945
Török Ferenc filmjét számos elismerés után két újabb nemzetközi fesztiválon díjazták.
Gyász
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy *VARGA MÁRIA* *(a 2. körzet volt körzeti nővére)* 69 éves korában elhunyt. Szűk körben búcsúzunk tőle.
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy *VIDA JÁNOSNÉ* 77 éves korában elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2017. október 26-án 15 órakor lesz a katolikus templom altemplomában. A gyászoló család
Bőr-, haj- és arcápolás / 43 perce
Szépüljön természetesen!
hajnali edzés / 1 órája
Hosszú Katinka az ünnepnapon sem pihen
megemlékezés / 1 órája
Az 56-os forradalom idején elesett Farkas Istvánra emlékeztek
Horváth László
megállapodás / 1 órája
Rekordösszegű kártérítés a Veszprémnek, Pálmarsson Barcelonába igazolt
Teszt / 2 órája
Melyik mustárt válasszuk a boltban?
Bűnért büntetést, szeretetért jóságot / 2 órája
A bűnözés hátterében járva – Beszélgetés Kovács Péterrel
MENYHÁRT FERENC ÉS ZSIROS MÁRIA