Bulvár

2014.04.30. 07:57

Bebörtönözték Dubajban James Kottakot, a Scorpions dobosát

Egy hónapos börtönbüntetésre ítélték Dubajban James Kottakot, a német Scorpions rockegyüttes dobosát, mert állítólag megsértette az iszlám vallást.

Az újságok szerint az amerikai állampolgárságú Kottakot azért ítélték el, mert felemelt középső ujjal, alkohol hatása alatt sértegette az iszlámot - adta hírül a BBC.

Az 51 éves zenész elismerte, hogy ivott, ám a többi vádat tagadta. Az incidens a dubaji repülőtéren történt április 3-án, amikor a zenekar bahreini koncertjére tartott. Az április 5-i koncerten a dobos nem is tudott megjelenni.

Kottakot egy veszekedés után tartóztattak le a tranzitváróban - számolt be róla a National helyi napilap online változata. A bíróságon elhangzott: a zenész a váróban káromkodni kezdett, majd "tanulatlan muszlimokról" beszélt, és felemelt középső ujjal "bemutatott". Tanúk szerint Kottak azt is kiabálta, hogy ő nem fog pakisztáni és afgán utasokkal együtt repülőre szállni.

A dobos tagadta a vádakat: "Nem szidtam a muzulmánokat, sem az iszlám vallást. Még akkor sem tennék ilyet, ha részeg lennék" - idézte a Gulf News a zenész szavait. Azt elismerte, hogy engedély nélkül ivott alkoholt, ezért kétezer dirhamra (122 ezer forint) büntették.

Azt remélik, Kottakot a napokban kiengedik és elhagyhatja az országot.

A zenész letartóztatása miatt az együttes dobosa nélkül kényszerült megkezdeni kedd este Münchenben új, Scorpions MTV-Unplugged Live 2014 elnevezésű turnéját, amelynek első állomásán Kottakot a svéd Johan Franzon képviselte - jelentette a dpa.

A Scorpions leghíresebb számai a nagyívű rockballadák, köztük az 1991-ben megjelent Wind of Changec ímű világsláger. Az együttes 1965-ös megalakulása óta több mint húsz albumot adott ki, Kottak 1996-ban csatlakozott hozzájuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!