Bulvár

2012.02.28. 20:51

Az Oscar-díj átka: a válás

Párizs - Jean Dujardin és Meryl Streep jobban teszi, ha megkétszerezi párjának szentelt figyelmét!

MTI/AFP

A Torontói Egyetem Rotman School of Management nevű tanszékének kutatói szerint mindenekelőtt a színésznőket sújtja a válási átok. A szakemberek a legjobb férfi, illetve női alakítás kategóriájában jelölt színészek - összese 751 művész - magánéletét vették górcső alá az 1936 és 2010 közötti időszakból.

Az eredmények szerint azoknak a színésznőknek, akik megkapták az Oscart, átlagosan 4,3 évet tartott házasságuk. Azok, akik nem kapták meg, 9,51 évet remélhettek. A férfiaknál 11,9 év, valamint 12,56 év volt ez a szám.

Joan Crawford, Bette Davis, Halle Berry vagy épp Kate Winslet is azon színésznők táborát erősíti, akik elváltak azok után, hogy Oscart kaptak. Így járt Reese Witherspoon, Hillary Swank és Sandra Bullock is. Az ő házassága három hónappal azután bomlott föl, hogy átvette a szobrot.

A kutatók szerint a színésznők magánéletére azért lehet kedvezőtlen hatással az Oscar-díj, mert gyakran sikeresebbé válnak férjeiknél.

Meryl Streep "túlélőnek" mondhatja magát, korábban már kétszer megkapta a rangos hollywoodi díjat, de házassága mind a mai napig működik Don Gummer szobrásszal. Jean Dujardin, aki A némafilmes című alkotás főszereplőjeként érdemelte ki az Oscar-díjat 2009 júliusa óta házas, felesége Alexandra Lamy.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!