Bulvár

2012.05.23. 04:58

Animációs klipet készített a Kowalsky Meg A Vega

Elkészítette új albumának első videoklipjét a Kowalsky Meg A Vega. A zenekar választása az Ébresztő című dalra esett, a részben animációs kisfilm látványában is utal a dalszöveg ön- és társadalomkritikus mondanivalójára.

Zalai Hírlap

Az Ébresztő című dal a zenekar tavaly év végén megjelent dupla albumán, Az évtized lemeze című korongon szerepel. A kiadvány érdekessége, hogy az egyik CD az együttes vadonatúj szerzeményeit tartalmazza, a másik korongra pedig elmúlt tíz év legnagyobb Kowalsky Meg A Vega slágerei kerültek fel.

- Az Ébresztő klipjében a zenekarról hagyományos módon forgatott részek mellett animációs technikával készült történet kelti életre a mondanivalót - mondta Kowalsky, a zenekar dalszerző frontembere. - A filmben szereplő karakterek emberi gyarlóságokat, negatív jellemvonásokat jelenítenek meg. A figurákat marionett bábuként, zsinóron rángatja egy jómódú ember, ami a jelenlegi emberi társadalmat tükrözi. Az Ébresztő szövege arra buzdítja a bábokat, hogy szabaduljanak ki ebből a lelketlen helyzetből. A klip végén a zenekar jelképesen el is vágja a zsinórokat, amitől a rendszer összeomlik, a bábok önálló életre kelnek. Az Ébresztő szövege egybecseng a fő mottónkkal, miszerint az ember először önmagát változtassa meg, aztán a világ is megváltozik körülötte. Ez a dalunk ön- és társadalomkritikus szerzemény, hiszen ébredésre ösztönöz a gyarlóságból.

Kowalsky meg a Vega - Ébresztő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!