Bulvár

2012.03.21. 11:17

Adele lemeze túlszárnyalta a Pink Floyd rekordját

A 23 éves brit énekesnő, Adele 21 című albumával újabb rekordot döntött: a Grammy-díjas lemez Nagy-Britanniában túlszárnyalta a Pink Floyd eladási csúcsát.

MTI/APA/dpa

A lemezeladásokat jegyző brit vállalat, az Official Charts Company ismertetése szerint a 21 című lemez már több mint négymillió példányban kelt el, ezzel minden idők hetedik legkelendőbb albuma lett, valamint a XXI. század legnagyobb példányszámban eladott lemezének címét is elnyerte.

Mint a vállalat igazgatója, Martin Talbot jelezte, az adatok napról napra változnak: Adele egyelőre a Pink Floyd 1973-as The Dark Side of the Moon című lemezét körözte le a listán, de már csak 12 ezer példányra van a Dire Straits együttes Brothers in Arms eladási rekordjától, így a jelenlegi hetedik helyről hamarosan a hatodikra léphet elő.

A lista élén egyébként 5,8 millió lemez eladásával a Queen Greatest Hits albuma áll. Azt a Beatlestől a Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band követi, minden idők legkelendőbb albumai közül a harmadik helyet az Abba Greatest Hits lemeze foglalja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!