Bulvár

2017.08.03. 19:28

Huszonöt éve írtuk - Tízmilliós bánatpénz

DUNAÚJVÁROS Visszatekintő, múltidéző sorozatunkban általában összefoglaljuk a huszonöt évvel ezelőtti lapszám főbb témáit. Ezúttal viszont csak egyetlen egyet idézünk fel.

Körmendi Erzsébet

Perkálj le néhány ezer forintot, és tuti biztos jól fizető külföldi munkát szerzünk. Megbízhatsz bennünk, hiszen újságban hirdetjük magunkat, a cégünk neve is ott van biztosítékul... Hát igen, ez már nem kisstílű blődli... A külföldi munkára ácsingózók, a jobb anyagi létet remélők, a leendő vagy már éppen „gyakorló" munkanélküliek rászedhetősége határtalan. Csak egyesek gátlástalansága vetekszik ezzel. Táboruk, mármint a csőbe húzottaké, nőttön nő. Például huszonötezer forint kauciót fizettek vagy félezren a Biores Kft.-nek. És se munka, se pénz -, mint ahogy arról korábban lapunkban írtunk. Akkor a rendőrséghez fordultunk, gondolván, ez már-már nemcsak egy cég és a miatta bajba jutott emberek magánügye.

Jenei Gyula, a bűnügyi osztály vezetője viszont úgy nyilatkozott, hogy véleménye szerint az eset egy polgári peres eljárás tárgya lehet. Ám egy későbbi kárvallott által elmondottak alapján mégis elkezdődött a nyomozás, mert úgy nézett ki, hogy most már bizonyítható: az emberek által befizetett pénz nincs meg, amit ráadásul letétként kellett volna kezelnie a cégnek. A nyomozás eltarthat novemberig, s még utána jön a bíróság. Hogy mikor kapják vissza, visszakapják-e valaha is a pénzüket az emberek? Persze lehet, hogy csak húszezret, ötezer belőle ugyanis a szerződés értelmében az ügyfél bánatpénze.Vagyis tiszta haszon... no, nem a külföldi munkára jelentkezőknek. -

Ez a történet lapelődünk, az A Hírlap 1992. augusztus negyedikei számában jelent meg, vagyis szinte napra pontosan huszonöt évvel ezelőtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!