Bulvár

2017.07.13. 10:36

Emlékkoncertjéért tüntették ki Ariana Grandét

Ariana Grande amerikai énekesnőt Manchester tiszteletbeli polgárává választotta a héten az angliai város tanácsa - írta a BBC News.

Az énekesnő a májusi manchesteri fellépése végén történt öngyilkos merénylet áldozatainak emlékére és a sérültek megsegítésére szervezett június 4-i One Love Manchester elnevezésű koncertjével vívta ki a városatyák elismerését.

A manchesteri városi tanács vezetője, Sir Richard Leese elmondta, teljesen érthető lett volna, ha az énekesnő úgy dönt, hogy nem tér vissza az angliai városba. Hozzátette: "ehelyett azonban ő, mint művész, mint előadó úgy döntött, nem vállal új fellépést addig, amíg vissza nem jön Manchesterbe, hogy itt adjon koncertet. Ezzel a tettével emberek ezreinek hozott megnyugvást és rengeteg pénzt gyűjtött a We Love Manchester segélyalapnak, amelynek egyszersmind az első támogatója is lett".

Grande az első olyan Nagy-Manchesteren kívül élő személy, aki megkapta a város tiszteletbeli polgára címet. Egyelőre nincsenek tervek arra, hogy ünnepség keretében adják át a címet az énekesnőnek.

Sir Richard Leese elismerően és hálával beszélt azokról az emberekről is, akik a tragédiát követően segítséget nyújtottak a rászorulóknak.
A 22 éves Salman Abedi május 22-én robbantotta fel magát a Manchester Arena rendezvényközpontban, Grande koncertjének végén. A merényletben 22-en meghaltak, 117-en szenvedtek sérüléseket.

Az énekesnő és számos világsztár csaknem 50 ezres közönség előtt tartott háromórás koncertet június 4-én a manchesteri Old Trafford krikettstadionban, a Lancashire County Cricket Club otthonában. A jótékonysági kezdeményezésen majdnem hárommillió font gyűlt össze az áldozatok megsegítésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!