Bulvár-celeb

2021.03.12. 12:20

Sosem hallott részletek: elárulta, így szökött meg a Viszkis a börtönből

Ambrus Attila egyike azon keveseknek, akik sikeresen megszöktek a rendőrség Gyorskocsi utcai fogdájából. Mindent előre eltervezett, de a véletlen közbeszólt.

Forrás: Ripost

Ambrus Attila közel 22 évvel a bravúros szökése után is élénken emlékszik arra a szombati napra, amikor lelécelt a Gyorskocsi utcai fogdából. Ehhez mindössze hét percre és persze alapos előkészületekre volt szüksége – írja a Ripost.

A Viszkis rablóként elhíresült Attilla, most a Life TV-n péntek este induló, Összezárva Hajdú Péterrel című műsor új évadában elevenítette fel az 1999 július 10-én zajló eseményeket. Ambrus kihasználta a hatóságok sorozathibáit és gyakorlatilag szinte fennakadás nélkül lécelt le a szigorúan őrzött objektumból. Persze nem úszta meg sérülés nélkül a kalandregénybe illó perceket...

Fotó: Life TV

WC papírba göngyölve vitték be neki a pénzt

„Konkrétan hét perc alatt léptem le. Volt nálam pénz, rendőrségi póló, kötél, de még csavarhúzó is...”- kezdte a döbbenten figyelő Hajdúnak Ambrus.

„Persze volt segítségem is. Az információk jöttek, mentek és bejuttatták hozzám a pénzt is, ami kellett a szökés utáni élethez. Egyébként WC-papírba tekerve hozták be hozzám a lóvét, mert ott még nem vették olyan komolyan a csomagok átvizsgálását, mint később”

- mesélte a Viszkis, aki éppen ezeknek a pénzkötegeknek köszönheti, hogy egy bokaficammal megúszta a négyméteres zuhanást.

Tenyerén viseli szökésének fájdalmas emlékét

„Nem úsztam meg sérülés nélkül a a szökést, de csak azért nem, mert nem a terv szerint alakultak a dolgok. Eredetileg az első emeletről másztam volna le a kötélen, amit lepedőkből és törölközőkből fontam, de az elsőn dolgoztak, a másodikon dolgoztak, így végül egy harmadik emeleti irodából tudtam kimászni. Ehhez persze ki kellett egészítenem a kötelet, amit kábelekkel és hosszabbítókkal oldottam meg. Több mint húsz méterről ereszkedtem és a műanyag egy életre bele is égett a tenyerembe.

Végül négy méterről ugrottam és ki is ment mindkét bokám. Csak annak köszönhetem, hogy sikerült ennyivel megúszni, hogy a négyszáz-négyszázezer forint a cipőmben volt elrejtve és ezek a kötegek tompították az esést”

- árulta el szökésének részleteit Ambrus Attila, akinek természetesen kint is akadtak segítői.

„Természetesen megvoltak a címek, ahová mehettem, hiszen az ismerőseimet figyelték, így alap volt, hogy ők ki vannak zárva a lehetőségek közül. Kétszáz ismerősömön keresztül próbáltak megtalálni” – mondta a péntek este 10-kor kezdődő műsorban Attila, akit a szökése után három hónappal fogtak el egy Zuglói lakásban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!