Ország-világ

2020.12.02. 11:02

9 hónapos csecsemő is van a német ámokfutó áldozatai között

Újabb részletek derültek ki a négy ember életét követelő tragédiáról. Egy férfi részegen gázolt el embereket egy sétálóutcában, válogatás nélkül.

Candles and a teddy bear are placed at a makeshift memorial for the victims at Hauptmarkt square in Trier, southwestern Germany, on December 2, 2020, one day after a car drove into pedestrians. - A baby was among five people killed when a car tore through a pedestrian shopping street in Trier on Tuesday, December1, 2020. A prosecutor said that the driver, a 51-year-old Trier native, appeared to be suffering from "psychiatric problems" and had been under the influence of alcohol during the incident, in which 14 other people were hurt. (Photo by Jean-Christophe VERHAEGEN / AFP)

Forrás: Jean-Christophe VERHAEGEN / AFP

Fotó: AFP

Emberek közé hajtott egy autós kedden a németországi Trierben egy sétálóutcában, négyen meghaltak, tizenöten megsérültek, többen súlyosan.

Az autót egy Trierben született 51 éves német férfi vezette. Ügyében nincsenek terrorizmusra, politikai vagy vallási indítékra utaló jelek – emelte ki a városvezetés, a rendőrség és az ügyészség közös tájékoztatóján Peter Fritzen, a trieri ügyészség vezetője.

A férfi erősen ittas állapotban hajtott keresztül a belváros gyalogos övezetének több utcáján, és válogatás nélkül gázolt el embereket. Autóját rendőrök tartóztatták fel. Gyilkosság és súlyos testi sértés gyanújával őrizetbe vették – írja a Metropol.

A halálos áldozatok között van egy kilenc hónapos csecsemő. Édesanyja súlyos sérülésekkel kórházba került.

Az esetről a német sajtóban megjelent felvételek szerint a gázoló egy ezüst színű városi terepjáróval hajtott a tömegbe. Kocsiját a sétálóutcáktól nem messze szorította le az út szélére két autós rendőri egység. A civil ruhás rendőrök kirángatták a sofőrt a volán mögül és leteperték.

A szövetségi kormány megdöbbenéssel értesült a történtekről.

„Gondolatban a halálos áldozatok hozzátartozóival vagyunk, és a sok sebesülttel és mindazokkal, akik ellátják az érintetteket” – közölte Steffen Seibert kormányszóvivő.

A Németország nyugati részén fekvő Rajna-vidék-Pfalz tartomány egyik legnagyobb városában történtek miatti megdöbbenését fejezte ki mások mellett Malu Dreyer tartományi miniszterelnök is.

Borítókép: az áldozatokra emlékeznek Trierben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!