új slágerek

2017.10.13. 15:43

Októberben még egy csokor Accept-dalt hoz Udo Budapestre

Megújult programmal érkezik a fővárosba a zenekar, a szokásos Accept-dalok mellett Udo pályafutásának további szakaszaiból származó alkotások egészítik ki a műsort.

Egy évvel hosszabb lesz Udo Dirkschneider aktuális turnéja: a tavalyi koncert után újabb adag Accept-slágerrel érkezik a Dirkschneider Budapestre, ahol a Barba Negra Music Clubban játszanak október 30-án, az osztrák Garagedays társaságában.

Bár még javában tart Udo Dirkschneider zenekarának Back To The Roots című turnéja, máris megérkezett a fellépéseket megörökítő kiadvány, a „LIVE – Back To The Roots – Accepted!”, amely DVD és BluRay formában, valamint két kapcsolódó CD vagy bakelit hanglemezzel érhető el. Az anyag a tavalyi hangfelvételt követi, és a 2016. decemberi, brnói fellépés látható rajta. Csak úgy, mint a teljes turné során, ezen az estén is elhangzottak az Accept Udo nevével fémjelzett korszakának slágerei, és Frank Sinatra My Way című klasszikusának átdolgozása is szerepel a kiadványon. A Living For Tonite című dal felvételét itt láthatjuk:

A védjegyszerű énekhanggal rendelkező, karizmatikus énekes feltűnése áttörést hozott a német Acceptnek a '80-as évek elején. A mostani turné különlegessége, hogy Udo most utoljára adja elő élőben a legendás zenekarral közös dalait:

„Még mindig annyira imádom ezeket a dalokat énekelni, részét képezik az életművemnek, de ezzel együtt is időszerű lezárni ezt a korszakot. Annyi spekuláció tűnt fel velem és az Accepttel, vagy egy közös jövővel kapcsolatban – ebben az értelemben a dalok élő előadása egyfajta állásfoglalás a kérdésben részemről. A jelek szerint pedig a rajongók nagy érdeklődést mutatnak a koncertek iránt.”

2016-ban a Dirkschneider nevet viselő zenekar az egész világot bejárta, Európa, az Egyesült Államok és Oroszország mellett érintve számos nyári fesztivált, valamint izraeli és japán helyszíneket is. A rajongók világszerte olyan lelkesedéssel fogadták a fellépéseket, hogy a turné idén és jövőre is folytatódik, most októbertől azonban egy szinte teljesen megújult műsorral. Az új program továbbra is tartalmaz Accept-dalokat, de a korábbi állomásokhoz képest jobban támaszkodik majd Udo pályafutásának további szakaszaira is.

Emellett a csapat már készül a jövőre: egy nemrég adott interjúban Udo elmondta, hogy a következő saját albumot 2018 őszén tervezi kiadni. A lemez a 2015-ös Decadentet követi majd.

Budapestre a hosszúra nyúlt turné keretén belül immár másodjára látogat majd a Dirkschneider: október 30-án a Barba Negra Music Clubban is a megújult, vagyis a tavalyitól eltérő programot hallhatjuk majd. A zenekar tagjaként Sven Dirkschneider, Udo fia is szerepel a dobok mögött. Gitárosként az orosz Andrey Smirnov tér vissza, Fitty Wienhold basszusgitáros, és Bill Hudson gitáros mellett. Előzenekarként ismét az osztrák Garagedays szerepel, akik éppen Udo vendégeként jártak már hazánkban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!