Bulivan

2012.10.03. 14:14

Újabb albummal jelentkezik a Republic

Szinte menetrendszerűen érkezik a Republic soron következő nagylemeze, a zenekar ugyanis rendszerint az ősz folyamán lepi meg rajongóit új dalokkal. Az október 15-én boltokba kerülő kiadvány a Bólints Tibi címet viseli.

Gyuricza Ferenc

A nagylemezen 11 vadonatúj dal kap helyet, köztük az Egy szó, egy hang című szerzemény. A lemez ezúttal is finom iróniával átszőtt, ugyanakkor távolságtartó szemlélődéssel kialakított gondolatokat tartalmaz, amelyek egyfajta reagálásnak tekinthetőek az aktuális történésekre.

- Ez a lemez különösen közel áll hozzám - mondta Tóth Zoltán, a Republic gitárosa. - Az benne a különleges, hogy a szokásosnál is több időt és energiát fektettünk bele. A dalok írása már tavaly megkezdődött, de a végső stúdiómunkára is több idő jutott.

Az új lemez egyik különlegességét az adja, hogy a dalokat rövid szövegfoszlányok kötik össze. Mindez egy spontán ötlet eredménye lett, a zenekar tagjai közösen néztek meg egy labdarúgó mérkőzést, amely során régi emlékeket is felidéztek.

- Mivel a mérkőzés nem volt túl izgalmas, ezért aztán elkezdtük mutogatni egymásnak a telefonjainkra érkezett helyenként mókás, helyenként különös sms-eket - folytatta Boros Csaba, a zenekar basszusgitárosa. - Egy hirtelen ötlettől vezérelve, felolvastattuk ezeket egy a társaságunkban ülő, magyarul alig beszélő orosz hölggyel. Ahogy a hölgy olvasott, dőltünk a röhögéstől, de a másodszori kísérlet olyan jól sikerült, hogy nyomban rögzítettük is telefonra. Később ezek a szövegek felkerültek a CD-re, emléket állítva annak az estének, amikor elnosztalgiáztunk azon, hogy magyar csapat utoljára 1986-ban jutott ki labdarúgó világbajnokságra.

A nosztalgiázásnak eredménye lett az új album címe is, a Bólints Tibi szlogen ugyanis szintén a sporthoz kötődik, az egyik legsikeresebb magyar labdarúgót, Nyilas Tibort buzdították ily’ módon a drukkerek.

Címkék#republic

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!