Bulivan

2015.07.14. 14:38

Néha nekik is pihenni kell - este indul a buli

Csend honol a fesztiválon; délutántól kezdődnek a koncertek, de addig is rengeteg programmal várják a látogatókat.

Braun Dorottya

Azoknak a vendégeknek sem telik unalmasan a délelőtt és a kora délután, akiknek már sikerült kipihenni az első nap fáradalmait, hiszen a Rockmaraton fesztiválon minden évben biztosítanak csendes, zenementes programokat a résztvevőknek. Ebben az évben strandolni is van lehetőségük a vendégeknek.

Rockmaraton. Fotó: Zsedrovits Enikő

Idén nyolcadik alkalommal nyitotta meg kapuit az Off-Rock Tanya a Rockmaraton fesztiválon. Ebben az évben a helyszín adottságai miatt Pancsoló Rocker névre keresztelték a pihentető programokat kínáló helyszínt. Ahogy a sátornál sétálgattunk rengeteg lelkes résztvevővel találkozhattunk, akik széles választékban társasjátékozhatnak vagy kézműves foglalkozásokon vehetnek részt. A helyszín egyik önkéntes rendezőjével és játékvezetőjével beszélgettünk, akitől megtudhattuk, hogy az egyik legizgalmasabb játék, az Arcvadász, amelyen az előzetes regisztráció és a hosszú sor végig állása után bárki részt vehet. A játék röviden, hogy mindenki kap egy játékosról egy fényképet és természetesen az ő róla készült képet is megkapja valaki. Ezután meg kell keresni egymást a fesztivál területén. Ha megtalálták egymást, mehetnek újra sorba állni egy újabb fényképért. Három sikeres egymásra találás után italjegyet kapnak, amit ingyen sörre lehet beváltani. Az italjegyek száma a megtalált személyekkel egyenes arányosságban növekszik.Megtudtuk, hogy a fesztivál utolsó napjain meglepetés nyereményeket sorsolnak ki a legkitartóbb és legszorgalmasabb arcvadászok között.

A rendezők a fesztiválozó családokra is gondoltak; a kicsiknek (és nagyoknak) lehetőségük van Ki nevet a végén?-t és sok más népszerű társasjátékot is játszani. A fantasy kedvelőket pajzsokkal, kardokkal és páncélokkal várják a helyszínen, ahol izgalmas szerepjátékokat játszhatnak a többiekkel. Délutántól előzetes regisztráció után a KalandoRock és a Pancsoló Rocker csapatjátékokkal és Célbavizelő versennyel várnak mindenkit az Off-Rock Tanyánál, ahol becsületkasszás teát és kávét is fogyaszthat mindenki. A második nap délelőttjén a szabadstrand a borult idő ellenére is tömve volt a pihenő és pancsoló rockerekkel, de sokukkal a város központjában is találkozhattunk.

Negyedszer veszek részt a fesztiválon, de idén vagyok először önkéntes Az Off-Rock Tanyán.

Nagyon jó programokkal készültünk, érdemes napközben benézni. Az arckereső játékot érdemes kipróbálni, ingyen sört és a hétvégén nagyobb nyeremények is lehet nyerni.

Sopronból érkeztem, előtte a Volt Fesztiválon is voltam pár napot. de ez inkább az én világom.

Egyébként minden évben ha tehetem rengeteg fesztiválon végig ott vagyok, de ez az első Rockmaratonom. Napközben a koncertekig a kempingben melegítünk be estére.

Minden évben járunk motoros találkozókra és ehhez hasonló fesztiválokra. Így, hogy most Dunaújvárosban rendezték meg, dunaföldvári lévén kötelező volt eljönnünk.

Meglepő a kemping, a mosdók és az egész fesztivál tisztasága. Hiányoljuk a napközbeni koncerteket.

Címkék#Rockmaraton

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!