Bulivan

2010.06.01. 07:30

Mindig úton: új albummal ünnepli születésnapját a Bon-Bon

Új lemezzel ünnepli 15. születésnapját a Bon-Bon: a minap megjelent, Mindig úton című stúdióalbumon a zenekartól megszokott dallamos, popos rockzene szól.

MTI

A Bon-Bont 1995-ben alapította Szolnoki Péter énekes és Török Tamás basszusgitáros. A fülbemászó slágerzenéjével az azóta eltelt időszakban rendkívül népszerűvé vált csapat legnagyobb sikerét a Valami Amerika című film betétdalával aratta 2002-ben.
   
"Sok munka van az eltelt másfél évtizedben, ahogy az új lemez címében is szerepel, mindig úton voltunk. A Bon-Bon történetében nem voltak sem tagcserék, sem leállások, sem összeveszések. Ha voltak is vitáink Petivel, azok mindig a zenéről szóltak, nem ellentétekről" - emelte ki Török Tamás az MTI-nek adott interjúban.
   
A zenész egyetértett azzal, hogy a Mindig úton című új anyag tipikus Bon-Bon hangzású, bár - tette hozzá - a hangszerelésben néhány szokatlan ötletet is kipróbáltak. Mint elmondta, az album második száma, a Bújj hozzám kifejezetten kísérleti jellegű dal, és talán egy új irányt is mutat a Bon-Bon számára; a tervek szerint ehhez a dalhoz klip is készül.
   
"Nem akarunk a régi slágereinkből élni, ezért sem készítettünk best of lemezt a tizenötödik évfordulóra. Mindig szeretünk újítani, persze ami a stílust illeti, tisztában vagyunk a velünk szemben támasztott elvárásokkal" - jegyezte meg Török Tamás.

Az albumot - amely a Bon-Bon tizenharmadik korongja - a szokásos zenésztársakkal vették fel, köztük Sipeki Zoltán gitárossal és Závodi Gábor billentyűssel, közreműködött a zenekart már az induláskor is segítő Szentmihályi Gábor (Michel) dobos, és énekel a frontember lánya, a 13 éves Szolnoki Boglárka is. A legtöbb, sokszor ironikus szöveget ismét Duba Gábor jegyzi.

A Bon-Bon több népszerű főcímdalt írt már filmekhez, ezek közül kiemelkedett a Valami Amerika, de emlékezetes volt a Kútfejek is. A Bakkermann című, 2007-es Szőke András-filmhez írt szám - amely eddig még nem jelent meg - az új lemez záródala lett.

A zenekar folyamatosan koncertezik, a születésnapi fellépés szeptember 4-én a népligeti Szeptemberfeszten lesz. 
"Különleges fénytechnikával és egyéb látványelemekkel készülünk, és próbálunk áttekintést adni eddigi dalainkból. Jelen lesz a Holnaptól...-ra jellemző popos, a Valami Amerika rockos világa és a tavalyelőtti szvinges albumról is játszunk. Fellépnek velünk azok a barátaink, akikkel az elmúlt másfél évtizedben együtt dolgoztunk, köztük Zséda, Auth Csilla, Ganxsta Zolee és a Kartel, valamint a Budapest Jazz Orchestra, és lesz egy meglepetés sztárvendég is" - hangsúlyozta Török Tamás.

A basszusgitáros-vokálos az MTI kérdésére elmondta: Szolnoki Péternél néhány hónappal ezelőtt kisebb betegséget, epevezeték-szűkületet találtak, ami diétát és fogyókúrát kíván tőle, de az énekes jól van.
 A Mindig úton című új Bon-Bon lemezt a Universal Music adta ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!