Bulivan

2011.01.20. 09:10

Megegyezett egymással a Pink Floyd és kiadója

Az éveken át tartó jogviták rendezése után ismét megegyezett egymással a világ egyik legnépszerűbb és legismertebb zenekarának számító Pink Floyd és annak kiadója. Az öt évre szóló szerződés alapján továbbra is az EMI Music terjeszti a kiadványait.

Gyuricza Ferenc

A Pink Floyd zenéje több mint 40 éve inspirálja és szórakoztatja a közönségét többek között olyan alapművekkel, mint a The Dark Side Of The Moon, a Wish You Were Here és a The Wall című albumok. A zenekar világszerte több mint 200 millió albumot adott el, az 1973-as The Dark Side Of The Moon-ból csak az Amerikai Egyesült Államokban 45 millió példányt vásároltak meg. Ezzel a nagylemez Amerika harmadik legtöbbet eladott kiadványa lett.

A zenekar pályafutása során 14 stúdió- és 3 koncertlemezt rögzített hihetetlen sikerrel. A The Dark Side Of The Moon című album rekord hosszúságú időt töltött a Billboard magazin listáján. A The Wall az Amerikai Egyesült Államokban 23 millió eladott példánnyal 23-szoros platinalemez lett, de a zenekar további albumai, a Wish You Were Here, az Animals, az A Momentary Laps Of Reason és a The Division Bell is több milliós eladási példányt produkáltak. A csapat emellett számtalan szakmai díjat és elismerést tudhat magáénak, 1996-ban Amerikában beiktatták őket a Rock And Roll Hall Of Fame tagjai közé, 2005-ben pedig az angliai Music Hall Of Fame tagjának választották a zenekart.

Címkék#pink floyd

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!