Bulivan

2010.03.16. 09:09

Könyv készült a Republic-ról

Ez évben ünnepli fennállásának húsz éves jubileumát a Republic. A kerek évforduló apropóján Republic 20 címmel könyv jelent meg a zenekarról, melynek szerzője Zoltán János újságíró. A kötet az együttes március 15-i jubileumi koncertjéhez kapcsolódva jelenik meg.

Gyuricza Ferenc

A kiadvány szerzője a Republic nemcsak a zenekar tagjaival készített interjút, hanem mindazokkal, akik szakmai mentorként, személyes jó barátként, alkotótársként vagy éppen rajongóként közreműködve fontos szerepet játszottak az együttes történetében. Ezekből a papírra vetett beszélgetésekből többek között azt is megtudhatjuk, hogy a lelkes amatőr zenéléstől milyen út vezetett a profi színpadi megszólalásig, mitől egyedi, más zenekarral össze nem téveszthető a Republic szöveg- és hangzásvilága, mi zajlik a színfalak mögött egy-egy turné során, de a tagok beszélnek személyes életük legfontosabb történéseiről is. A vallomásokat koncert- és családi fotók, eddig nem publikált dokumentumok teszik még hitelesebbé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!