Bulivan

2010.03.03. 10:23

Jubileumot ünnepel a Republic

Pontosan húsz esztendeje, hogy markáns, összetéveszthetetlen stílusával berobbant a hazai könnyűzenei piacra a Republic együttes. A jubileumot az azóta is rendkívüli népszerűségnek örvendő zenekar többek között egy új kiadvánnyal ünnepli meg. A Köztársaság című album ráadásul a zenekar sorrendben huszonötödik nagylemeze lesz, ez további ünneplésre ad okot.

Gyuricza Ferenc

A nagylemezen 14 olyan dal szerepel, amelyek mindegyike magán hordozza a Republic egyedi jegyeit. Az elmúlt két évtized során a zenekar a beat, a rock, a punk, a ska és a népzene világába is kitekintett, közben az eredeti zenei elképzelések kristálytisztán tükröződtek. A Köztársaság című album ugyanezen recept szerint készült, de a Republic lírai vonala is folytatódik. A jubileumi lemez borítóját pedig ezúttal is Karvázy György készítette, aki a húsz év alatt a legtöbbet dolgozott együtt a Republic-kal.

A zenekar a húsz éves születésnapot egy nagyszabású koncerttel ünnepli, erre március 15-én kerül sor a Papp László Budapest Sportarénában, ahol elsőként vehetik kézbe az érdeklődők a Zoltán János által írt Republic 20 című ötszáz oldalas, gazdagon illusztrált riport- és dokumentumkötetet is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!