Bulivan

2016.12.29. 01:11

Íme a nyár legnézettebb internetes magyar zenei videóinak rangsora!

Közzétették a nyár legnézettebb online magyar zenei videóinak rangsorát!

MTI

Az első helyhez három hónap alatt csaknem 5,9 millió megtekintés kellett: ennyivel vezeti Majka & Curtis & Blr Belehalok című dala az Artisjus-YouTube Közösségi Toplistát. A trió duplázott, az idei első toplistán is toronymagasan megelőzték a többi produkciót.

Ezüstérmes 3,2 millió letöltéssel az Irigy Hónaljmirigy.

Míg Pamkutya 2,2 milliós nézettséggel éppen a listavezető Belehalok című dal paródiájával léphetett fel a nyári dobogó harmadik fokára - közölte a megbízott kommunikációs cég az MTI-vel.

A nyári toplistán a friss slágerek mellett 70 százalék az idei videók aránya. A 21 idei dal mellett 4 tavalyról származik, 5 pedig 2007 és 2009 között került fel a világhálóra. Ilyen például a Most múlik pontosan a Csík Zenekar feldolgozásában.

A YouTube egy-egy videó megtekintése után más dalokat is felkínál, ezért a nyári rangsorban nem ritka a duplázás. Majka 4 felvételben érintett, Flour háromban, Young G, a Children of Distance és az Irigy Hónaljmirigy pedig 2-2 dallal szerepel a harmincas listán.

A nézettség azonban messze nem egyenlő a népszerűséggel, a nethasználók a "like" és "dislike" gombok segítségével visszajelzést is adhatnak. Bár a listán szereplő 30 zenei videónál a "nem tetszik" arány 10 százalék alatt marad, a lista 7 dala erősen megosztja a nézőket. E tekintetben rekordot dönt Cristofel Kubai ritmus című videója, amelyet ugyan csaknem 2 milliószor néztek meg, mégis a szavazók 87 százalékánál verte ki a biztosítékot.

A weben fogyasztott magyar zenei tartalmakat mérő Artisjus-YouTube Közösségi Toplista a 2012. június-augusztusi időszak megtekintéseit mutatja, a 10 legnépszerűbb videót 3 hónap alatt több mint 20 milliószor nézték meg.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!