Bulivan

2010.04.14. 09:31

Énekes nélkül maradt a Pokolgép

Közös megegyezéssel megvált énekesétől a heavy metal stílusának egyik vezető hazai zenekara, a Pokolgép. Mindezt a csapat honlapján közzétett nyilatkozatban jelentették be az érintettek. Rudán Joe két évtizeden keresztül volt a Pokolgép frontembere.

Gyuricza Ferenc

A szakítás okát az április 10-i szolnoki Metal Liget Fesztiválon történtekkel indokolja a zenekar egyben maradt hangszeres tagsága. A Pokolgép ugyanis ezen a rendezvényen nem tudott színpadra lépni, amit Kukovecz Gábor és Nagy Dávid gitárosok, Pintér Csaba basszusgitáros, valamint Czébely Csaba dobos egyértelműen az énekes hibájaként ró fel.

- Ezúton szeretnénk elnézést kérni a közönségünktől és mindenkitől, aki várta és szerette volna látni, hallani a Pokolgép zenekart április 10-én, Szolnokon, a Metal Liget fesztiválon - áll a közleményben. - Nálunk jobban senki sem sajnálja, hogy - nem az első esetben és nem a közelmúltban történt műtéttel összefüggésben - egy ember miatt kénytelenek voltunk a koncert kezdési időpontjában lemondani a fellépést, de úgy gondoltuk, hogy nem lettünk volna képesek a Pokolgép zenekar nevéhez és közönségéhez méltó koncertet adni. A Pokolgép zenekar és Rudán Joe közös megegyezéssel úgy döntöttünk, hogy nem kívánunk a továbbiakban együtt zenélni és - egymást és a közönséget tiszteletben tartva - elválnak útjaink. Mindez azért történt, mert - amíg szakmailag maximálisan elismerjük -, nem tudtunk tovább közösen gondolkodni a Pokolgép zenekart illetően. Mi négyen a továbbiakban is töretlen hittel és a ránk számító közönség elvárásainak megfelelően kívánunk együtt zenélni, koncertezni, lemezeket készíteni. Természetesen keressük azt az ötödik tagot, aki méltó utódja lehet a Pokolgép zenekar eddigi énekeseinek.

Rudán Joe a zenekar hivatalos vendégkönyvében indokolta meg a koncert elmaradását. Az énekes bejegyzése szerint a pécsi Honvéd Kórházban egy nyolc centiméteres daganatot távolítottak el a nyakából, emiatt komoly fájdalmai keletkeztek. Mindezek ellenére az április 9-i szekszárdi koncertet még vállalta, ám szombaton fájdalomcsillapítókat vett be, majd arra alkoholt fogyasztott. Emiatt képtelen lett volna színpadra lépni. Az énekes elismeri hibáját, ám azt is hozzátette, hogy pótolni szeretné az elmaradt koncertet.

Címkék#pokolgép
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!