Bulivan

2015.07.16. 18:38

Egy jó buliért bármeddig - A Felvidékről is érkeztek rockerek, van aki családostól jött

Dunaújváros - A negyvenhét esztendős pedagógus, Berta Csaba egy szlovákiai kisvárosból, Tiszacsernyőről (Cierna nad Tisou) érkezett a Rockmaratonra. Családostul, hozta magával feleségét, Renátát, és tizenhét éves nagylányát, Luciát is.

Balla Tibor

- A nyolcvanas évek közepén jártam először fesztiválon Magyarországon. Volt egy társaságunk - voltunk vagy harmincan -, KMK-nak (Közveszélyes munkakerülők) hívtuk magunkat. Összedobtuk a pénzt, ki mennyit tudott, és nekiindultunk. A Keletiben aludtunk, itt vásároltuk a kitűzőket, a bőrnadrágot.

- Hogy maradt meg ez az életérzés benned?

- Nem nőttem ki. Nem tudom. Ilyen voltam, ilyen vagyok. Remélem, ilyen is leszek.

- Milyen messzire mennél el egy fesztiválért?

- Egy jó buliért Ahogy a pénztárcám bírja. Csak azon múlik, semmi máson.

- Miért hoztad a családot?

- Nálunk a család az első. Egyfelé tartunk, egy labdát rúgunk. Ahová megyek, jönnek ők is. A fiam más zenét hallgat, de a kislányom rocker típus. Az én vérem.

- Nem volt vita?

- A kislányom jött, hogy nézd, apu, lesz a Korpiklaani, de még ezek a zenekarok lesznek, és mutatta, amiket én szeretek, Csak néztem, hogy milyen jó bandák lesznek. Nem tudtam, hogy vesszük rá a feleségemet. A kislányom nyugtatott, hogy majd ketten győzködjük. A feleségem rákérdezett, hogy hová akarunk elmenni. Aggódott. Messze van, hogy megyünk oda, hol alszunk, hogy lesz rá pénzünk? Én gyorsan rávágtam, már minden el van rendezve, foglaltam szállást, vonatjegyet, belépőt.

- Eddig tetszik neki?

- Nagyon. Bár egy kicsit meglepődött, mert a harctéren voltunk lent, és ott helyt kell állni rendesen.

- Otthon milyen a zenei élet?

- Mintha új életre kelne a rock, mintha kezdenének visszamenni a gyökerekhez. Kezdik elővenni a Pokolgépet, Deák Billéket. Nekem ő a király még mindig.

- Dunaújvárosról korábban hallottál már?

- Semmit. Valaki mondta, hogy ez a volt Leninváros. Nem tudom. Tiszacsernyő is egy csinált, szocialista város volt.

- Körülnéztetek már?

- Még nem. Hajnalban fekszünk, későn kelünk. Nem tudjuk mit érdemes megnézni. Múzeumba szívesen mennénk, meg a Duna partra is.

 

A FESZTIVÁLOZÓK MONDJÁK

Almási Bálint

Almási Gábor

Fónai Lilla

– Kecskemétről jöttem, tesómmal és barátnőmmel, akivel egyébként a tavalyi Rockmaratonon jöttünk össze. Azóta is együtt vagyunk .

Az Off-Rock Tanyával annyi a baj, hogy csak tíztől nyit ki. A sátorból már reggel nyolctól menekülünk akkora a meleg.

– A mai Depresszióra nagyon készülünk, konkrétan ez az egyetlen fix bulink egész héten.

A Délelőtti program általában az, hogy elmegyünk a boltba kajáért és olcsó sörért. Utána pedig már kint ragadunk és itt szoktunk aludni az árnyékban.

– Debrecenben élek, de most a többiekkel Kecskemétről érkeztem. Ezután még megyünk Debrecenbe, a Campus Fesztiválra.

Engem egyébként a Paddy and the Rats érdekelt leginkább. A délelőtt mindig a pihenésé és méregtelenítésé, itt a hűs fák alatt.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!