Bulivan

2010.03.16. 09:12

Eddig kiadatlan dalok Jimi Hendrix-től

Valleys Of Neptune címmel jelent meg egy új album, amelyen a Rolling Stone magazin által minden idők legjobb gitárosának megválasztott Jimi Hendrix tucatnyi teljes értékű stúdiófelvétele hallható. A dalok eddig egyetlen korábbi Jimi Hendrix nagylemezen sem kerültek kereskedelmi forgalomba.

Gyuricza Ferenc

A vadonatúj album magját az eredeti Jimi Hendrix Experience formáció utolsó stúdiófelvételei adják abból a négy hónapos időszakból, amikor a zenekar az Electric Ladyland című korong folytatásának alapjait kezdte lerakni. Emellett megtalálható rajta a gitáros formálódó új zenekarának első stúdiómunkája is, amelyben régi katonatársa, Billy Cox basszusgitáros vett részt.

A Valleys of Neptune betekintést nyújt Jimi Hendrix meghatározó, zeneileg lenyűgöző, ugyanakkor eddig túlnyomórészt ismeretlen világába, amely az Electric Ladyland 1968. októberi megjelenése és saját Greenwich-i Electric Lady stúdiójának 1970-es megnyitása között elindult. Jimi Hendrix az Electric Lady stúdióban kezdett bele utolsó projektjébe, a First Rays Of The New Rising Sun című dupla album elkészítésébe.

A március 8-tól elérhető új album egy több, mint 60 perces, soha meg nem jelent Jimi Hendrix esszencia, melynek eredeti felvételeit Eddie Kramer készítette, aki a gitáros hangmérnökeként az 1967-es Are You Experienced? című albumon dolgozott először. A Valleys Of Neptune producerei Janie Hendrix, John McDermott és Eddie Kramer voltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!