Bulivan

2010.03.16. 09:11

Április elején jelenik meg Ákos új dala

Szindbád dala címmel április 6-án jelenik meg az első kereskedelmi forgalomba kerülő kislemez Ákos 2010 őszére várható új stúdióalbumáról. A maxi dualdisc formátumban lát napvilágot, azaz egyik fele CD-ként, a másik DVD-ként lesz használható.

Gyuricza Ferenc

A gitáros-énekes szerint a Szindbád dala karcos rock-szerzeménynek ígérkezik, amelynek albumverziója mellett három remix változatához is hozzájutnak mindazok, akik a lemezt megvásárolják. A DVD oldalon ezek a remix-ek térhatású hanggal egészülnek ki, továbbá szerepel rajta a dal videoklipje is, amelyet egy nagyfilmes stábbal rögzítettek a kecskeméti Katona József Színházban. A klip rendezőe saját forgatókönyve felhasználásával maga Ákos volt, az operatőr feladatait pedig Juhász Viktor látta el.

Ákos legutóbbi maxi-kiadványai - a 2007-es Minden most kezdődik el, illetve a 2008-as Negyven - meghaladták a hétezres példányszámot, s ezzel nemcsak dupla platina minősítést kaptak, de hosszú heteken át vezették a Magyar Hanglemezkiadók Szövetsége kislemez-listáját is. A legutóbbi stúdióalbum, a 2006-os Még közelebb ugyancsak platinalemez lett, illetve elnyerte az év rock-albumáért járó Fonogram-díjat. A 2009-es 40+ című koncertlemez dupla platina státuszt ért el, s Fonogram-jelölést kapott.

Ákos az új Maxi megjelenése kapcsán azt is bejelentette, hogy Szindbád turné 2010 címmel újra koncertezni fog, május 22-én Szegeden, a Dóm téren lép fel, június 5-én a budapesti Stargarden fesztivál keretében láthatják műsorát rajongói, július 2-án a soproni Volt fesztiválon ad koncertet, míg július 14-én az Orfűn megrendezésre kerülő EFOTT-on szerepel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!