Bulivan

2009.07.07. 15:30

A dunaújvárosi Digitál három tagja nagy sikert aratott Pakson

Paks - A hétvégén ismét Pakson találkoztak a blues-, a rockzene és a gasztronómia szerelmesei. Az Atomvárosban tizenhetedik alkalommal rendezték meg a Gastroblues Fesztivált.

Agárdy Csaba

Három napon át szólt a zene Pakson a hétvégén. Némi meglepetésre pénteken voltak a legkevesebben, pedig akkor volt a legizmosabb a program. Ekkor lépett fel az ESZI színpadán a brit Arthur Brown, az amerikai Billy Gibson, a lengyel Magda Piskorczyk, a magyarok közül Keresztes Ildikó, Horváth Charlie és Póka Egon. Szombatra azután már megtelt a sportcsarnok  a hétvégén úgy tízezer látogató lehetett a fesztiválon , ami nem   volt véletlen, hiszen a közönség egyik legnagyobb kedvence, a legendás Colosseum még legendásabb énekese, Chris Farlowe volt a főszám (ő egyébként már harmadszor aratott nagy sikert Pakson). A mieink közül két régi motoros és zenekara bizonyította, hogy a magyaroknak sem kell a szomszédba menniük, ha jó blueszenét akarnak játszani. Deák Bill Gyula és Takáts Tamás egyaránt remek produkciót adott elő, mindketten keresztmetszetet adtak az elmúlt húsz év munkásságából, sőt, Deák Bill egészen a hetvenes évek Hobo Blues Bandjéig visszanyúlt néhány dal erejéig.

A vasárnapi program délelőtt a Szentlélek templomban kezdődött. A templomi koncertek évről évre népszerűbbek, most is telt ház fogadta a fellépőket. A programot a Papp GyulaSárdi Barbara duó kezdte, méghozzá olyan produkcióval, amiről sokan úgy gondolták, nem lehet felülmúlni. Nos, annyit mondhatunk, senki sem maradt el Sárdiék mögött, így ritkán látható színvonalat produkáltak a zenészek.

A program az ESZI Parkban folytatódott a szabadtéri koncertekkel és a főzőversennyel. Ez utóbbi rendezvény új magyar rekordot hozott. Egyszerre, egy helyen még sohasem főztek-sütöttek annyi borral készült ételt, mint ezúttal. A szigorú zsűri száznegyvenkilenc ételt fogadott el, így megszületett az új csúcs, amely bekerült a magyarországi rekordok hivatalos adatbázisába. A győzelmet egyébként a Dunakömlődi Borbarát Kör szerezte meg.

Végére egy kis dunaújvárosi siker. A Digitál együttes három tagja, Horváth János (ének, gitár), Pataki Zoltán (dob), Vajk László (ének-gitár) latin estje aratta talán a zárónap legnagyobb sikerét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!