Bulivan

2014.08.27. 20:05

Ligetzáró évadnyitó - Remek programokkal várnak mindenkit szombaton

Dunaújváros - A Petőfi Művészeti Liget ingyenes záró rendezvényét, mely egyben a Bartók színház 2014/15-ös évadának megnyitója is, augusztus 30-án szombaton tartják.

Gallai Péter

Koncertekkel, előadásokkal, gólyalábas bemutatóval, marionett előadással várják a kicsiket, nagyokat és minden színházat kedvelőt, régi és új nézőt. A teátrum felhívásában kérik legyenek minél többen a Petőfi Ligetben, hogy közösen tudják elindítani a Bartók új színházi szezonját, a Vágyak évadát.

Ami pedig a programot illeti, a szabadtéri színpadon 16 órától a Dunaújvárosi Big Band koncertjével rajtol az eseménysor. Fél öttől a színpad előtt vásári forgatag kezdődik, a Varga Banda gólyalábas műsorával. A kínálat: egy régi vásár életképei, tréfás árusok, lóvásár, medvetáncoltató, juhait kereső pásztor, gólyalábas akrobatika. Fél hatkor a zenepavilon előtt Plautus: a Hetvenkedő katona című darabból adnak elő egy részletet a színészek.

Este fél hétkor a parkban Sarkadi Bence marionett színházának Figura Ex Machina előadását láthatjuk. Ebben a faragott marionettekkel előadott történetek kapcsolódnak laza füzérré az egyszemélyes produkcióban, amely bejárta az egész világot. Cirkuszi mutatványok, valamint muzsikáló figurák jelennek meg bábszínházában, mesék az emberről, öniróniával és a közönség ámulatától kísérve.

Hét órakor a szabadtéri színpadon Szabó Balázs Bandája koncert következik. Fél nyolckor ismét Sarkadi Bence marionett színháza szórakoztatja a publikumot, a nap zárásaként pedig este kilenc órakor a szabadtéri színpadon Mithras Misztérium címmel a kamaraszínház és a táncszínház közös produkciója lesz terítéken.

A városi múzeumban őrzik Pannónia talán legszebb Mithras-domborművét, ami egy titkos, csak a beavatottak számára ismert és érthető szertartások gyakorlása révén működő valláshoz kapcsolódik. Az előadás során megidézik a Mithras Misztériumot, ami a színház, a zene és a tánc eszközeit használó különleges előadás lesz.

Rossz, esős idő esetén sem marad el a rendezvény, akkor a Bartók Kamaraszínház termei adnak otthont a programoknak. A színházi piknik alatt lesz utoljára lehetőség arra, hogy a színházbarátok a tavalyi áron vásárolják meg a következő évad bérleteit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!