Bulivan

2011.06.12. 17:24

Zsír a buli: SP és Fluor tarolt

Budapest - A tinédzserek kedvenc előadóit díjazták péntek este a Viva Comet gálán

Matolcsi Renáta

A Papp László Budapest Sportarénában látványos show keretében adták át a legjobbaknak járó díjakat a tizenéves korosztály szavazati alapján. Szinte borítékolni lehetett, hogy a két aktuális kedvenc, SP és Fluor Tomi minden bizonnyal egy-egy Viva Comet gömbbel gazdagodik majd. Előbbi a legjobb férfi, utóbbi pedig a legjobb új előadó kategóriában diadalmaskodott.

A zöld-narancssárga gömbökből jutott még Wolf Katinak (legjobb női előadó), a Children of Distance-nak (legjobb együttes), illetve Tóth Gabinak, akinek Elég volt! című videója (legjobb videoklip kategória) nyerte el leginkább a korosztály tetszését. A Magyar könnyűzenéért díj nyertese idén Geszti Péter lett.

- Nagyon jól esik ez az elismerés. Én köszönöm a zenésztársaimnak, hogy írhattam nekik szövegeket – mondta Geszti Péter, aki új együttesével, a Gringo Sztárral fel is lépett az eseményen.

A gála bővelkedett különleges előadásokban, ám aki véletlenül tévedt volna a helyszínre, vagy épp odakapcsolt az élő televíziós közvetítésre, az bizony csak kapkodta a fejét az előadók és jelöltek nevének hallatán. Voltak, akiket tényleg csak a tinik (maximum a tájékozottabb szülők) ismerhetnek, úgymint Barbee, Adri, BNF, MM, Ultrapop, vagy a Children of Distance, utóbbi el is hozta a legjobb együttesnek járó díjat. Mivel ez az est a tizenéves korosztály kedvenceiről szólt, így meglepetésnek számított Wolf Kati győzelme, aki ezt megérezve, ezzel a vicces köszönettel vette át a díjat: - Amikor voltam a Viván csetelni, sokan írtátok, hogy randizni ugyan nem hívnátok el, de legyek a pótanyátok. Úgy látszik, ennél a generációnál így is be lehet vágódni.

Comet gömböt nem nyert sem Király Viktor, sem a Compact Disco, pedig mindkét fellépő bebizonyította, lenne és lesz is keresnivalója a popszakmában. Tóth Gabi viszont örülhetett egy díjnak, Elég volt című számához Galler András Indián rendezett klipet, amivel megnyerték ezt a kategóriát. A tapolcai lány a dalt el is énekelte az est folyamán, s vagány stílusához illően ismét alig valamit takaró ruhát öltött. A Csillag születikes Varga Viktornak is Indián rendezett klipet, s bár nem nyert, a Lehet zöld az ég című dallal azért megörvendeztette a közönséget.

Zsír a buli! – ez a felkiáltás a tinik két kedvencének, Fluor Tominak és SP-nek szlogenje, fel is hangzott párszor. Fluor – aki saját bevallása szerint megilletődött a díj hallatán – ezúttal elegánsra vette a figurát, fehér frakkban, orgona- és hárfakísértettel adta elő a 8,5 (!) millió internetes kattintásnál járó Mizut. A legnagyobb sikítást azonban Éder Krisztián zsebelte be, aki "A nevem SP" című számát énekelte el hatalmas tombolás mellett. Igaz, a fiatalember a legjobb férfi előadónak járó díjat hamarabb megköszönte menedzserének és szponzorainak, mint a szüleinek.

Az est külföldi sztárvendége, Edward Maya (partnernőjével, Vika Jigulinával) igazi partihangulatot varázsolt az arénába: különleges látványelemekkel adta elő legnagyobb slágereit, többek között az egész világon toplistás Stereo Love-ot.

A gálát kísérő óriási VIP bulin az épp aktuális celebritások (természetesen Kiszel Tünde, VV Gigi, Anikó és Laci sem hiányozhatott) mellett feltűntek a tehetségkutatók versenyzői is (Tolvai Renáta nem énekelt, csak karcsúbb alakját mutatta meg, Tóth Vera pedig testvérének gratulálhatott). Megjelent számos producer és modell, ám komoly zenészből keveset láttunk, a TNT-n, és Végvári Ádámon (Neoton) kívül nem igazán voltak, akik a popszakmát képviselték volna, igaz, az Animal Cannibals jelölt volt, ám a harmincas – egyébként nagyon laza - fiúk úgy látszik már túl öregek a tinik ízlésvilágához. És akkor még a lantművész Benkő Dánielt nem is említettük, aki önmagához képest kifejezetten visszafogottan beszélgetett mindenkivel, s csókolt kezet az éppen útjába kerülő csinos hölgyeknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!