Bulivan

2010.11.22. 09:12

Az AC/DC követte el a nyolcvanas évek legjobb gitárriff-jét

Az egyik legnagyobb hangszergyártó cég, a Gibson összeállította a nyolcvanas évek legjobb gitárriff-jeit tartalmazó dalok listáját. A cég honlapján közzétett adatok szerint a szuvjektív válogatás készítői szerint az AC/DC Back In Black című dalát illeti a dicsőség.

MTI/AP

Az említett szerzemény a zenekar 1980-ban megjelent azonos című albumán található. A Back In Black című dalt - ahogy a teljes albumot is - a zenekar az év elején elhunyt énekes, Bon Scott emlékének ajánlotta. A második helyre a The Rolling Stones került a Start Me Up című dallal, melynek szerzője Keith Richard volt. Az 1981-ben megjelent szám azóta állandó szereplője a zenekar koncertjeinek. A harmadik helyre Ozzy Osbourne sikernótáját, a Crazy Train-t sorolták a szerkesztők. Ez utóbbi szerzője a tragikus balesetben elhunyt Randy Rhoads volt, ám maga a szerzemény a legendás hírű énekes dalaként vonult be a köztudatba.

A tízes lista a Scorpions egyik legsikeresebb albumán, a Love At First Sting című szereplő Rock You Like A Hurricane című szerzeménnyel folytatódik, majd a Def Leppard következik a Photograph-fal. A lista második felében szerepel még a Breaking The Law a Judas Priest-től, a Beat It Michael Jackson-tól (melynek főtémáját a Toto gitárosa, Steve Lukather, szólóját pedig Eddie Van Halen játssza), a Should I Stay Or Should I Go a punk-rock zenét játszó The Clash-től, a Sweet Child O’ Mine a Guns N’ Roses-től, míg a tizedik helyre a kanadai Rush zenekar Limelight című szerzeménye került. 



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!