Borosta

2012.05.17. 07:02

Nem csupán sajnálkoznak, de tesznek is

Székesfehérvár - Elmehettek volna a probléma mellett tétlenül, esetleg rögtön hívhatták volna az újságot: intézkedjünk mi...! Nem ezt tették.

B. Kiss László

Két fiatalember kopogtatott be a a szerkesztőségbe.  Barabás Szabolcs és Fürész László elmondta, hogy  a város határában, a Gólya dűlőben sétáltak, amikor hihetetlen mennyiségű illegálisan lerakott  szemétre bukkantak. A hulladékhegyeket le is fotózták   mutatták a magukkal hozott laptopon. A történetnek azonban itt még nincs vége. A két barát ugyanis  nagyon rokonszenves módon  maga próbált  utánajárni a dolognak. A földhivatalnál kiderítették, hogy ki a terület vagyonkezelője. Azután elmentek az erdőgazdazdasághoz is, ahol nagyon készségesen fogadták őket. A két fiatalember ezután átnyújtotta nekem  Hefler László erdőgondnok telefonszámát.



- Általános problémáról van szó - mondta el az erdőgondnok a személyes találkozás során  a Gyólya dűlő kapcsán. - Sárpentelén, a parkerdőben  például éppen most talált tucatnál több gumiabroncsot egy  kollégánk. Az erdőgazdaság időnként  összegyűjti a zöldbe kihordott szemetet, amelynek az elhelyezéséért aztán ő fizet. De  legyen ez bármily költséges  ideig-óráig jelent csak megoldást - tudtuk meg Hefler Lászlótól. 

A két fiatalember szerint a Gólya dűlőben tarthatatlanok az állapotok.  S ők készek tenni is azért, hogy ez megváltozzon...
 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!