Borosta

2015.02.11. 15:35

Az igazi Berki Krisztián valódi példakép

Budapest - Berki Krisztián olimpiai és háromszoros világbajnok tornásznak több okból is különleges volt a 2014-es esztendő: kislánya született, majd újabb világbajnoki címmel gyarapította nem mindennapi sikereit.

Polgár Tibor

Hazánk egyik legismertebb, legnépszerűbb sportolója pályafutásának kezdetéről, a felkészülésről és tavaly született kislányáról is mesélt Szani Roland műsorvezetőnek az egyik rádióadón. A lólengés-specialista tornász elmondta, mesébe illőnek érzi pályafutásának kezdetét, bár az első időszak nem volt könnyű számára.

- Kisgyerekként szinte egész nap az udvaron játszottam, a szőnyegporoló volt a kedvencem: lógtam, csüngtem rajta naphosszat. Velünk szemben egy tornaedző lakott, aki felfigyelt rám, 4 éves voltam akkor. Szólt a szüleimnek és elvégeztünk egy gyors tesztet a lakásban. Mivel az edző tehetségesnek talált, tovább folytattuk, immár a tornateremben. Nagyon kemény volt, az első két hétben sírva jöttem, sírva mentem az edzésekre - árulta el a rádiónak adott interjújában Berki Krisztián.

- 1994-ben volt az első versenyem, egy csapatverseny, amelyen aranyérmesek lettünk annak ellenére, hogy akkor talán mindannyiunk közül én voltam a leggyengébb. A szüleim hihetetlenül büszkék voltak. Ők a mai napig támogatnak és mindig meghatódnak, ha nyerek. Nagyon sokat köszönhetek nekik - fogalmazott az olimpikonunk, akit 2014-ben a magyar sportújságírók szavazatai alapján az év férfi sportolójának választottak.

Berki Krisztián tornász világbajnok és Szani Roland rádiós

Berki Krisztián Szani Rolandnak arról is mesélt, hogyan változott meg az élete kislánya születésével, illetve tervezik-e, hogy tovább bővítik a családot.

- Már két lány vár otthon minden verseny után, jobban össze is kell kapnom magam. Amikor Lia megszületett, teljes mértékben megváltozott az életem: világossá vált, hogy ő a legfontosabb, alkalmazkodnom kell hozzá. Korábban nagyon nagy alvó voltam, de most már elsősorban ő osztja be az időmet - mosolygott a büszke apuka, majd hozzátette, a kistestvérrel egyelőre várnak még.

Szani Roland elárulta, Berki Krisztián a rádióadó stúdiójába is magával hozta családját. - Kedves, aranyos, közvetlen ember, aki abszolút két lábbal áll a földön. A családjával együtt érkezett a stúdióba, így láttam a tündéri kislányát, Liát is. Nem volt egyszerű időpontot egyeztetni vele, hiszen elfoglalt ember: edzések, felkészülés, versenyek követik egymást az életében, azonban rendkívül örülök, hogy szóra bírhattam a műsorban. Mindketten nagyon jól éreztük magunkat a beszélgetés alatt - jegyezte meg a népszerű rádiós műsorvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!