Borosta

2014.04.13. 17:45

A játék, amelyet 75 millióan játszanak

Egy kis kikapcsolódásra invitáljuk kedves olvasóinkat a virtuális világba. Karosszékből vezethetjük a világ legjobb harckocsijait.

Bajusz György

Harckocsi kiválasztás, igen ez a Panzer V-ös jó lesz. A lőszerek is rendben vannak. Nyomok egy A gombot. A képernyő vált, majd megjelenik a leendő csata helyszíne, Malinovka. Várakozunk a szerverre, és most! Igen elindult a csata. Megpróbálok egy magaslati pontot elfoglalni, ahol fedezék is van. Valami szikla, de egy bokor is jó lesz, van álcahálónk is. Sikerült a dombot elfoglalni, tüzelő pozícióba állítom a tankot. Most türelmesen várakozok, hogy a csapattársak felderítsék az ellenséget, amit rádión jelentenek, az nálam a térképen megjelenik. A lövegtoronnyal az ellenség felé fordulok, zoom, majd az irányzékot a célra állítom. Tűz! Sajnos nem talált, fedezékbe húzódott. Prémium lőszerre váltok, kínkeserves másodpercek, míg újra tölt a löveg. Megint befogom az ellenséget a célkeresztbe. Tűz! Siker, a lánctalpa megsérült, és komoly károk keletkeztek a harckocsiban is. A társak is leadtak lövéseket erre a tankra, így hamarosan megsemmisül. De ekkor oldalról kapok egy lövést, lánctalp sérült nem tudok megfordulni. Majd még egyet, próbálom fordítani a tornyot a lövés irányába. Megvan, még a prémiumlőszer van betöltve, befogom a célkeresztbe. Tűz! Sikerült, megsemmisült a tank. Közben a lánctalpat megjavította a legénység, mostmár el tudok indulni. A többiek már elfoglalták az ellenség bázisát. Újabb győzelem! Mindez öt perc alatt.

Ilyen hangulatra számítson aki a WOT (World of Tanks) ingyen játszható játékot választja kikapcsolódásként. A Wargaming cég által kiadott játék PC-s verziója 2010-ben indult útjára, itt több ezren dolgoznak a szoftveren, állandóan fejlesztik. Aki ehhez a platformhoz szeretne csatlakozni annak lehetősége van mindezt magyar nyelvi környezetben is megtenni. A játék erőszakmentes 7 éves kortól játszható, nincsenek emberek a járművekben, csak a vas robban.

Nagyon komoly hazai közösségek alakultak ki, illetve üzemeltetnek portálokat, fórumokat, ahol mindenki megtalálja az induláshoz a segítséget. Aki komolyabban belemélyed a harckocsik világába, hamar eljut a történelmi leírásokig, tankcsaták elemzéséig. 2014 februárjában jelent meg az XBOX 360 változat amelynek béta, azaz kiadás előtti tesztelője voltam. Március 18-tól 30-ig az XBOX-os játékosok több mint 40 millió harckocsit lőttek ki, ezért kaptak három újabb pályát.

A fejlesztés azonban nem áll meg, már dolgoznak a tabletre szánt verziókon is. Jelenleg a világon már 75 millió regisztrált felhasználója van a játéknak. A Wargaming ügyes piaci húzással ingyenesen játszhatóvá tette a játékot, így több millióan csatlakozni tudnak hozzá. Természetesen vannak prémium tartalmak is, lőszer, álcaháló, stabilizátorok, javítókészlet, illetve komplett kifejlesztett harckocsit is meg lehet vásárolni.

Decemberre 75 millió regisztrált játékosa lett a WoT-nak világszerte.

Egyidőben a legmagasabb online játékosszám (az összes szerveren) 1.152.261 volt.

2013-ban 17 milliárd tankot lőttek ki.

2013-ban 201 milliárd (201.000.000.000) lövést adtak le a játékosok. Öt kilogramos átlagos lőszersúllyal számolva a kilőtt lőszerek összsúlya 5,5 millió Boeing 747-es vagy közel 100 ezer Eiffel-torony súlyával egyenlő!

A Wargaming cég alkalmazottainak száma világszerte meghaladta a 2.200 főt. Csak az ő összsúlyuk egy Boeing 747-est adna ki...



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!