Belföld

2009.08.04. 17:10

Zárt kapus meccs, egymilliós büntetés a Fradinak

DH - A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága szurkolói rendbontások miatt összesen egymillió forintra büntette meg a Ferencvárosi TC-t.

duol.hu

A testület keddi ülésén a német Hertha BSC-vel vívott barátságos mérkőzésen történt rendbontások miatt 500 ezer forint befizetésére kötelezte a fővárosi klubot, melynek további félmilliót a Zalaegerszeg elleni bajnoki találkozón tapasztalt rendzavarásért kell fizetnie.
A barátságos mérkőzésen történtekért további büntetésként az FTC következő két barátságos nemzetközi edzőmeccsét zárt kapuk mögött köteles megrendezni. A bajnoki összecsapással kapcsolatban egy NB I-es hazai találkozó zárt kapuk mögötti lebonyolítását szabta ki a bizottság, igaz, ezt szeptember 30-ig felfüggesztette. 
Az MLSZ honlapja szerint az fb a Budapest Honvédot - ugyancsak mint visszaesőt - az MTK elleni bajnoki mérkőzésen történt szurkolói rendzavarások miatt 200.000 forint pénzbüntetéssel sújtotta. Továbbá egy Soproni Liga-találkozóját zárt kapuk mögött kell lejátszania a csapatnak, a döntés végrehajtását ugyanakkor a bizottság szeptember 30-ig szintén felfüggesztette. 
A Diósgyőrt a testület 2.300.000 forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte, amennyiben az egyesület a határozat jogerőre emelkedéséig nem rendezi a Gálhidi György edzővel szemben fennálló tartozását.
A hétvégi 2. fordulóban kiállított Marian Slukát (ZTE) két bajnoki mérkőzésre tiltották el, míg a kispadtól elküldött Véber György, a Pápa edzője írásbeli megrovásban részesült.
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!