Belföld

2013.08.13. 14:04

Vírusfertőzés a Balaton déli partján

Csaknem negyvenen fordultak orvoshoz Balatonlelle és Balatonboglár térségében hányásos, hasmenéses megbetegedéssel. Közülük négyen kórházba kerültek, állapotuk kielégítő - közölte a Somogy Megyei Kormányhivatal kedden az MTI-vel.

A vizsgálat jelen szakaszában az esetek között egyértelmű összefüggés nem tapasztalható - írta közleményében a kormányhivatal, hozzátéve: tizennégy eset ugyanahhoz a kereskedelmi szálláshelyhez köthető. A betegek pontos száma és azonosítása még tart, amit megnehezít az, hogy több vendég már távozott a szállodából.

A kórokozó még nem ismert, az eddig elvégzett laboratóriumi vizsgálatok eredménye negatív, a betegminták elemzése pedig még nem ért véget. A szakemberek azt feltételezik, vírusos eredetű, érintkezéssel terjedő megbetegedésekről van szó.

A népegészségügyi és élelmiszerbiztonsági szakemberek már vizsgálják a megbetegedéseket és a körülményeket, a hatóságok pedig a helyszínen megtették a szükséges intézkedéseket - olvasható a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!