Belföld

2014.12.01. 14:28

Elszállították az I. kerületben talált bombát

Elszállították a főváros I. kerületében, a Bérc utcában talált világháborús bombát, a környéken élők visszatérhettek otthonukba - közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs altisztje hétfő délután az MTI-vel.

Bátyi Edina elmondta: az 50 kilogrammos bombát elszállították a honvédség központi gyűjtőhelyére, miután eltávolították a gyújtószerkezetét.

A kommunikációs altiszt - korábbi tájékoztatását pontosítva - közölte: a bomba magyar, nem német gyártmányú, és nem csatornázás, hanem építkezés közben került elő.

Csatornázás közben előkerült 50 kilogrammos, világháborús német bomba a főváros I. kerületében, a Bérc utcában 2014. december 1-jén. A tűzszerészi munkálatok idejére az utcát lezárták, nyolc társasházat és a Külügyi és Külgazdasági Intézetet kiürítették. MTI Fotó: Mihádák Zoltán


A tűzszerészi munkálatok idejére le kellett zárni a Bérc utcát 350 méter hosszan, kiürítettek nyolc társasházat és a Külügyi és Külgazdasági Intézetet, ez 63 embert érintett.

 


Nagyobb térképre váltás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!