Belföld

2009.04.01. 13:20

Veres: nagyobb gazdasági visszaesés

Budapest - Várhatóan a februárban prognosztizáltnál is nagyobb lesz a gazdasági visszaesés az idén - mondta <em>Veres János</em> pénzügyminiszter az MTI-nek szerdán.

nincs nev

Veres közölte: a miniszterelnök-jelölt által eddig ismertetett válságkezelő program lépéseit támogatja, azok döntő része a Pénzügyminisztérium korábbi javaslataiból származik. A pénzügyminiszter hozzátette, hogy Bajnai Gordonnal eddig csak a programról egyeztetett, jövőbeni szerepvállalásáról nem. 

Azt is elmondta a pénzügyminiszter újságírói kérdésekre válaszolva, hogy teljesítette Magyarország 2008-ban az államháztartás hiányára vonatkozó maastrichti kritériumot, és minden esély megvan arra, hogy 2009-ben is a GDP 3 százaléka alatt maradjon a deficit. Megtudták tőle azt is, hogy Magyarország adósságfinanszírozása biztosított. Az IMF és az EU hitelkeretével 2009-ben és 2010-ben is finanszírozható az ország.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!