Belföld

2009.07.10. 12:20

Vége a trükközésnek: bírság jár a sáros rendszámtábláért

Budapest - A közúti közlekedés szabályairól szóló kormányrendelet tervezett módosítása szerint a rendőrök már a sáros vagy leolvashatatlanul koszos rendszám miatt is bírságolhatnak szeptembertől. A közúti járművek rendszámtáblájának eltávolítása már tavaly szabálysértésnek minősült.

nincs nev

Szeptember 1-jétől megbírságolhatják a rendőrök azt, akinek sáros vagy annyira koszos a rendszámtáblája, hogy az leolvashatatlan. A Népszava értesülései szerint hamarosan a kormány elé kerül a közúti közlekedés szabályairól szóló kormányrendelet módosítása. A bírság kikerülésének céljából  ugyanis sokan leszerelik a rendszámtáblát, így a sebességmérő fotójáról nem derül ki, hogy kié az autó, kinek kell kifizetnie a több tízezres bírságot. 

A kormányrendelet szerint a jármű üzemben tartója a jövőben indulás előtt köteles lesz meggyőződni a rendszámtábla tisztaságáról. „A hatósági jelzést (rendszámtáblát) a járművön a felszerelésére kijelölt helyen, jól olvasható állapotban kell tartani, azt megváltoztatni, letakarni vagy az üzemben tartó által jogosulatlanul eltávolítani tilos” – áll a rendelet tervezetében. A javaslat szerint ilyen járművel a közlekedésben nem szabad részt venni. 

Forrás: Népszava online

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!