Belföld

2016.03.12. 11:28

Vasútbiztonsági ellenőrzésen nyolcezer embert igazoltattak a rendőrök

Vasútbiztonsági ellenőrzési akció keretében több mint nyolcezer embert igazoltatott a rendőrség 24 óra alatt, 55 emberrel szemben személyi szabadságot korlátozó intézkedést is tettek.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szombaton közölte honlapján, a police.hu-n a Railpol elnevezésű nemzetközi művelet eredményét. E szerint a csütörtök reggel 7 órától péntek reggel 7 óráig tartó, polgárőr szervezetek, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a MÁV Zrt. és a GYSEV Zrt. közreműködésével lebonyolított akcióban 1426 alkalommal vonatokat, 639 esetben pedig állomásokat ellenőriztek.

A fokozott ellenőrzésen a hatóságok 8381 embert igazoltattak, és 55-tel szemben személyi szabadságot korlátozó intézkedést is tettek, 18 ember esetében illegális migráció miatt. Lopás közben 4 embert értek tetten, míg kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmény elkövetésének gyanújával 14, garázdaság miatt 2, egyéb bűncselekmények miatt 17 állampolgárral szemben intézkedtek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!