Belföld

2015.01.17. 17:47

Vascsővel verte halálra feleségét egy férfi Halmajon

Megölte feleségét egy 76 éves férfi Halmajon, a rendőrök őrizetbe vették az idős férfit, és kezdeményezik előzetes letartóztatását - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel szombaton.

Gaskó Bertalan elmondása szerint a férfi veszekedést követően egy több mint félméteres vascsővel verte halálra 73 éves feleségét még pénteken éjjel.

A rendőrség honlapján olvasható közlemény szerint a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányságre január 16-án 23 óra 30 perc körüli időben érkezett bejelentés arról, hogy egy halmaji családi ház bejárati lépcsőjén holtan találták az ott lakó 73 éves idős asszonyt. Az elvégzett helyszíni szemle adatai alapján az áldozatot bántalmazták.

Az adatgyűjtések és tanúkihallgatások során az idős nővel együtt élő férje fél napon át kitartott azon állítása mellett, miszerint nincs tudomása arról, hogy felesége milyen körülmények között veszítette életét. A férfi végül ellentmondásba keveredett, amikor a nyomozók a ház fészerének tetején megtalálták az elkövetés eszközét, az általa oda rejtett, 60 centiméter hosszú vascsövet.

(Fotó: rendőrség)

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság az emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárásban bűnügyi őrizetbe vette - az elé tárt bizonyítékok hatására beismerő vallomást tett - halmaji, 76 éves B. Józsefet és az illetékes megyei főügyészségen előterjesztést tesz előzetes letartóztatásának indítványozására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!