Belföld

2013.07.30. 13:08

Varga Mihály civil érdekképviselettel egyeztetett

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter kedden civil érdekképviselettel egyeztetett a lakáscélú devizahitelekről.

MTI

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) MTI-hez eljuttatott közleménye szerint Varga Mihály tárgyalt a devizahitelesek jelentős részének érdekeit képviselő Civil Összefogás Fórum-Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) tagjaival annak érdekében, hogy a devizahitelesek ügyében - különös tekintettel a lakáscélú devizaalapú jelzáloghitelekre - kompromisszumos és minden érintett bevonásával szolidáris megoldás szülessen.

Az NGM közleménye kitér arra: az alapítvány által kezdeményezett találkozó elsődleges célja az volt, hogy az NGM megismerje a civilek képviselőinek véleményét a lakáscélú devizahitelek kivezetésének lehetőségeivel kapcsolatban. A kedden megvitatott információk birtokában tárgyal az NGM delegációja a Magyar Bankszövetséggel.

Varga Mihály múlt szerdán közölte: a kormány szerint "az időbeni és teherviselési szempontokat is figyelembe véve" ki kell vezetni a hazai hitelpiacról a lakáscélú devizaalapú jelzáloghiteleket, a devizahitelekből fakadó helyzet ugyanis olyan gazdasági és társadalmi kockázatot jelent, amellyel az ország hosszú távon nem tud együtt élni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!