Belföld

2012.04.21. 07:36

Változhat a MÁV vezérkara is

Budapest - A MÁV kulcspozícióban lévő vezetőinek lecserélése lesz az új elnök-vezérigazgató első lépése - írta szombati számában a Népszabadság.

MTI

A lap úgy tudja, hogy Dávid Ilona, a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút (GYSEV) Zrt. első embere előreláthatólag május elsején veszi át a MÁV Zrt. irányítását.
   
A lap szerint a MÁV-Start Zrt.-t 2011 novemberétől irányító Kővári Zsolt vezérigazgató posztjára Ungvári Csaba, a GYSEV vezérigazgató-helyettese a jelölt. Az is elképzelhető, hogy kénytelen lesz átadni a székét Kovács Ernő pályavasúti főigazgató is, helyét Kövesdi Szilárd, a magyar-osztrák vasútvállalat gépészeti és pályavasúti üzletágvezetője veheti át. Feltéve, hogy elvállalja a feladatot - teszi hozzá a Népszabadság.
   
Az elképzelések szerint az új vezetés legfeljebb másfél év alatt elvégzi a rá osztott feladatokat, aztán a vezetők visszatérnek a GYSEV-hez. Helyüket ugyanis cégüknél nem töltenék be - írta a Népszabadság. Hozzáteszik: kivétel egyedül éppen az elnök-vezérigazgatói poszt lenne. A lap Schváb Zoltánt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium helyettes államtitkárát nevezi meg, mint a posztra esélyes jelöltet.
   
A lap azt írja, Dávid Ilona valósíthatja meg a MÁV részekre szedésére kidolgozott terveket. Elsősorban azt, hogy miközben a MÁV-Start továbbra is a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) irányítása alatt működik tovább, a személyszállító cég magába olvassza a vontatási szolgáltatásokat. Illetve, hogy a kiszivárgott híreknek megfelelően a MÁV pályavasút-tulajdonosi jogai a Magyar Fejlesztési Bank kezébe kerüljenek - írta a Népszabadság.
   
A lap azt írta: a MÁV Zrt. "lebontásához" az elképzelések szerint a különféle vállalati tevékenységek kiszervezése vezethetne el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!