Belföld

2017.02.01. 19:11

Újabb agyafúrt átverés terjed az országban

Ne vegye át, ha nem várta.

Kéretlenül küldött étrend-kiegészítő készítmény miatt indított eljárást a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH).

A tájékoztatás szerint a Vital Investments lengyelországi cég anélkül küldött Green Coffee Plus elnevezésű fogyókúrás terméket névre szóló csomagban magánszemélyek - köztük az NFH dolgozói - részére, hogy azokat az érintettek megrendelték volna.

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság vizsgálja a termék értékesítésének körülményeit, a készítmény összetevőit, és azt is, hogy a termék megfelel-e az étrend-kiegészítőkre vonatkozó szigorú előírásoknak. Az NFH felvette a kapcsolatot az érintett futárszolgálattal és a lengyel társhatóságokkal is az esetleges jogsértések felderítése céljából.

Felhívják a lakosság figyelmét, hogy kéretlen csomagokat ne vegyen át senki. Ha mégis megtörténik az átvétel, akkor a szabály értelmében az átvételi elismervény aláírásával létrejön a szerződés az átvevő és a cég között. Ha az első csomag még ingyenes is volt, az átvételi elismervénnyel általában azt is aláírja a fogyasztó, hogy további csomagokat rendel meg, amelyekért azonban már fizetni kell. Fontos tudni, hogy ettől 14 napon belül indoklás nélkül el lehet állni írásban. Azonban a Green Coffee Plushoz hasonló fogyókúrás étrend-kiegészítők, vagy kozmetikumok, higiéniás termékek kivételt képeznek az indoklás nélküli, 14 napos elállási lehetőség alól, ha már felbontották azokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!