Belföld

2009.11.23. 08:24

Új vírus - Bezártak az iskolák és az óvodák Salgótarjánban

Iskolai és óvodai szünet van ezen a héten Salgótarjánban a megbetegedések és a múlt héten tapasztalt hiányzások miatt - mondta el a városháza oktatási irodájának vezetője.

nincs nev

Az általános iskolákba és az óvodákba nem járnak ezen a héten a gyerekek - mondta Reszoly Gusztávné. A szünet 4.415 gyereket érint.
   
Intézményvezetői döntés alapján szünetel az oktatás, mivel az utóbbi napokban tapasztalt hiányzási adatok növekvő tendenciát mutattak - közölte az irodavezető.
   
Az iskolákban 14 és 29,8 százalék közötti volt a hiányzási mutató, az óvodák között volt olyan intézmény, ahol a gyerekek 32, illetve 48 százaléka maradt otthon csütörtökön.
   
Nincs tanítás a héten Mátraszelén sem, mivel az ottani iskola salgótarjáni tagiskolaként működik.    
Reszoly Gusztávné elmondta: a városi tisztiorvosi szolgálat mintát vesz a gyerekektől, hogy beazonosíthassa, milyen vírus okozza a megbetegedéseket.
   
A hiányzási adatok ugyanakkor nem feltétlenül egyeznek meg a beteg gyerekek arányával, főleg az óvodásoknál, hiszen a szülők dönthetnek úgy, hogy óvatosságból otthon tartják a kicsiket - tette hozzá az irodavezető.
   
A salgótarjáni intézményekben a múlt héten kapták meg a gyerekek a H1N1 vírus elleni oltást. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!