Belföld

2014.12.16. 18:29

Új rendszerváltást követelnek tüntetők Budapesten

Új rendszerváltást és új magyar köztársaságot követelnek kedden a József nádor téren kezdődött civil szervezetek által rendezett tüntetésen.

 

Résztvevők a József Nádor téren a Szabad oktatást! és az Egymillióan az internetadó ellen Facebook-csoportok demonstrációján, amelyet Nincs hova hátrálnunk! címmel tartanak Budapesten 2014. december 16-án. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A rendezvény elején közölték: a megmozdulás fő célja, hogy összefogja az utóbbi időben a kormány politikája ellen tüntető különböző csoportokat.

Gács Anna, az oktatási hálózatok közös szónoka a teret megtöltő tömeg előtt a kormány oktatási politikáját bírálva úgy fogalmazott: új magyar köztársaság megteremtése a cél, amelyben mindenkinek egyenlőek az esélyei.

Résztvevők a József Nádor téren a Szabad oktatást! és az Egymillióan az internetadó ellen Facebook-csoportok demonstrációján, amelyet Nincs hova hátrálnunk! címmel tartanak Budapesten, 2014. december 16-án. MTI Fotó: Marjai János

A beszédeket követően a tüntetők a Széchenyi rakparton át a Kossuth Lajos térre vonulnak.

A tüntetés kezdete előtt egy csoport, köztük Budaházy György megpróbálta megzavarni a rendezvényt, de a rendőrök kikísérték őket a József nádor térről.

Budaházy György videofelvételt készít a Szabad oktatást! és az Egymillióan az internetadó ellen Facebook-csoportok demonstrációja előtt, amelyet Nincs hova hátrálnunk! címmel tartanak Budapesten 2014. december 16-án. A tüntetés kezdete előtt egy csoport, köztük Budaházy György megpróbálta megzavarni a rendezvényt, de a rendőrök kikísérték őket a József nádor térről. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!