Belföld

2010.11.28. 09:33

TV Szünnap - népesedés

Budapest - A Honfoglalás 2000 Egyesület és a Nemzeti Szociáldemokraták javaslata.

MTI

Lengyelországban 1981-ben, az egy hónapig tartó bányászsztrájk idején, este nyolc órakor (az energia hiány miatt) a TV csatornák beszüntették adásukat. Kilenc hónap múlva a kórházak jelentették, hogy nem győzik a szüléseket levezetni. Norvégiában rendelet írta elő a kötelező heti egy tévé szünnapot. A felháborodott kereskedelmi csatornák nem tartották be az előírást, így a reklámokból jelentős többlet-bevételre tettek szert, ezért a kormány a szokásos évi adón felül 3-5 %-os pótadót vetett ki az ellenálló médiumokra.

A kormány a befolyt pótadót hiánytalanul átutalta a közszolgálati televíziónak, mely a jelentős összegből bővíthette az igényes, nemzeti kultúrát sugárzó műsorokat. A Honfoglalás 2000 Egyesület és a Nemzeti Szociáldemokraták javasolják, hogy kövessük az említett országok példáját: HÉTFŐNKÉNT LEGYEN ADÁSSZÜNET A KÖZSZOLGÁLATI TELEVÍZIÓKBAN! (volt már szünnap) Adjuk vissza e napot a családoknak, a fiatal házasoknak (!), a gyerekekkel való foglalkozásnak, a meghitt baráti beszélgetéseknek, az olvasásnak. Szaporodjék, művelődjék a magyar! A gagyi tévék meg fizessenek! 

SZILVÁSY GYÖRGY
   
Kiadó: Honfoglalás 2000 Egyesület

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!