Belföld

2010.06.16. 14:25

Továbbra is 12-e lesz a nyugdíjkifizetés napja

Budapest - Továbbra is a hónap 12. napján fizetik ki a nyugdíjakat, a kormány ugyanis nem lépteti hatályba az előző kabinet rendeletét, amellyel a kifizetést 15-ére tolta volna el - jelentette be a kormányszóvivő szerdán a kabinet döntését ismertetve.

MTI

Nagy Anna budapesti sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, ez a késés nehéz helyzetbe hozott volna számos kisnyugdíjast.
    
A változást az előző kormány július 1-jére időzítette, úgy, hogy nem értesítették a nyugdíjasokat, hanem "egész egyszerűen ennek a kormánynak a nyakába lőcsölték volna a végrehajtást" - mondta a kormányszóvivő.
    
A kedd késő délutáni kormányülés döntéseiről szólva Nagy Anna beszámolt arról is, hogy tárgyalták az Orbán Viktor miniszterelnök által bejelentett gazdasági akcióterv végrehajtásának egyes elemeit. Emlékeztetett: két pont, a közcélú adományozás áfa-mentessége és a kilakoltatási moratórium meghosszabbítása már hatályba is lépett.
    
Utóbbival kapcsolatban megjegyezte, hogy az eredeti jogszabályban még vannak "tisztázatlan pontok", amelyeket nagyon fontos rendezni, hogy ne lehessen olyan helyzet, mint például kedden Budafokon. Ezért második lépésként folyik a moratóriumot szabályozó törvény előkészítése, amely várhatóan június 23-án kerül a kormány, majd ezután az Országgyűlés elé - ismertette a szóvivő.
    
(Kedden több jobbikos országgyűlési képviselő is jelen volt azon a tiltakozáson, amelyet civilek szerveztek egy budafoki családi ház elé, mert annak lakóit tartozás miatt kilakoltatták.)
    
Nagy Anna közölte azt is, hogy a kabinet tárgyalta a APEH és a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának (VPOP) tervezett összevonásával járó feladatokat. Ennek érdemi lépéseiről később tájékoztatnak majd, amikor azon konkretizálódnak.
    
A tájékoztatón Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter elmondta: a kormány döntött arról is, hogy biztosítja a magyar olimpiai csapat felkészüléséhez azt az egymilliárd forintot, amelyet - tette hozzá - korábban visszatartottak. Megjegyezte, ez az összeg valószínűleg nem lesz teljesen elegendő a londoni olimpiára való felkészüléshez, de részben tudja kompenzálni a hiányt.

Címkék#nyugdíj

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!