Belföld

2014.11.26. 10:15

Többségében visszaköltözhettek a lakók Budaörsön, de gáz még nincs a házban

Hajnalban két lakás kivételével visszaköltözhettek budaörsi otthonukba azok az emberek, akiket egy éjszakai tűz miatt kellett melegedőbe kísérni - közölte a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője az MTI-vel.

Csámpai Attila korábbi tájékoztatása szerint az Ifjúság út egyik négyemeletes lakóházának egyik harmadik emeleti lakása gyulladt ki. A tűz a konyhában keletkezett, onnan terjedt tovább. A lakásból az acélbetétes biztonsági ajtó kinyitása után a tűzoltók egy embert kimenekítettek, majd a mentők füstmérgezés gyanúja miatt kórházba vitték.

Az épületből biztonsági okokból 25 embert kísértek ki, akiket a korábbi információkkal ellentétben nem egy melegedő buszban, hanem a helyi rendőrség épületében helyeztek el - mondta a szóvivő.

Az erős füsttel járó tüzet eloltották, a házat átszellőztették. Mivel a kigyulladt lakás alatti szinteken károsodtak a közművek, az egész házban szünetel a gázszolgáltatás, négy lakásban villany sincs. Ez utóbbi lakások közül kettőbe nem mehettek vissza a lakók, rokonok fogadták be őket, a másik kettőt is csak saját felelősségükre foglalhatták el újra.

A többiek hajnali 2 óra körül hazatérhettek, de a főzéshez használt gázt a hibaelhárítás végéig nélkülözniük kell - tette hozzá Csámpai Attila.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!