Belföld

2014.12.13. 10:10

Több mint ezer robbanótestet találtak a földben Gyomaendrőd határában

Hétfőn érkeznek a tűzszerész szolgálat szakemberei a Békés megyei Gyomaendrődre, hogy az ott talált nagy mennyiségű, második világháborús robbanótestet kiemeljék a földből – tájékoztatta Várkonyi Melinda, a Honvédelmi Minisztérium (HM) tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje szombaton az MTI-t. A beol.hu portál előzőleg - magát megnevezni nem kívánó helyi forrásra hivatkozva - azt írta: legalább ezerkétszáz bombát találtak.

Várkonyi Melinda elmondta: amíg a tűzszerészek nem érkeznek meg, nem tudják megmondani, hogy hány robbanótest hever a földben és azt sem, hogy veszélyesek-e. A szakemberek az egész hetet Gyomaendrődön töltik majd, hogy kiemeljék a földből a robbanótesteket, de ha kell, tovább is a Békés megyei településen maradnak.

A - főként egykilós - német bombákat Gyomaendrőd külterületén, a Torzsásnak nevezett holtágban találták, a robbanótestek tehát nem veszélyeztetnek lakott területeket. A polgárőrség körülkerítette és őrzi a területet a tűzszerészek megérkezéséig.

A beol.hu információi szerint a robbanótesteket egy fémdetektorral vizsgálódó csoport találta meg a területen. Várkonyi Melinda az MTI-nek megerősítette, hogy magánbejelentőtől értesültek a bombákról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!