Belföld

2017.02.17. 06:47

Tartósan sűrű köd várható ma is

Az Országos Meteorológiai Szolgálat 2017. február 16-án éjjel kiadott időjárás-előrejelzése szerint hószállingózás, ónos szitálás is előfordulhat a mai napon. A rendőrség továbbra is óvatosságra int!

SŰRŰ KÖD

Hajnalra nagyobb területen várható sűrű köd kialakulása a Dunántúl, a Duna-Tisza köze valamint az Északi-középhegység térségében. A ködös, borult területeken hószállingózás, ónos szitálás bárhol kialakulhat. Helyenként tartós ónos szitálásra (néhány tized mm) is számíthatunk.

Forrás: met.hu

ÓNOS ESŐ

Ma a hajnali órákban előbb a Dunántúlon, majd a reggeli órákban a középső országrészben nem zárható ki kisebb (pár cseppnyi) ónos eső kialakulása. A délelőtti órákban elsősorban az Alföldön van esély ónos eső előfordulására. A nap további részében általában inkább az eső a valószínűbb, északkeleten kisebb havazás is előfordulhat, de kisebb körzetekben továbbra sem lehet kizárni gyenge ónos eső kialakulását.

A rendőrség kéri az utakon közlekedő járművezetőket, hogy vezessenek fokozott óvatossággal és körültekintéssel! Járműveik sebességét az út-és látási viszonyoknak megfelelően válasszák meg! Indulás előtt tájékozódjanak az aktuális időjárási és útállapotokról és az ezekből adódó esetleges késést kalkulálják bele a menetidőbe!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!