Belföld

2013.02.06. 10:29

Szövetségi együttműködést kezdeményez az LMP-vel a 4K!

A szövetség a 4K! javaslata szerint "az elmúlt húsz év igazságtalan társadalmi rendszerével" szemben határozná meg magát.

Szövetségi együttműködést kezdeményez a Lehet Más a Politikával (LMP) a Negyedik Köztársaság Mozgalom (4K!) - jelentette be Istvánffy András, a 4K! elnöke szerdán budapesti sajtótájékoztatón.

Az elmúlt hónapban az ellenzéki oldalon kaotikusnak tűnő helyzet alakult ki, de a 4K! szerint valójában ez egy tisztulási folyamat - mondta Istvánffy András.

Kifejtette: e folyamat során elválik egymástól, hogy kik azok, akik a restauráció erői, azaz a 2010 előtti állapotok visszaállításán dolgoznak, és kik azok, akik egy "valódi korszakváltásért" akarnak tenni.

Ez az elválás mára lényegében megtörtént, elkezdődhet az érdemi munka azért, hogy egy valódi fordulat következzen Magyarországon 2014 után - mondta a pártelnök.

Istvánffy András bejelentette: "az érdemi munka elkezdéséért, a valódi fordulat eléréséért a 4K! kezdeményezi az LMP-ben maradtaknak, hogy egy szorosabb együttműködésbe kezdjenek, egy szorosabb együttműködést (...) hozzanak létre Szövetség a Korszakváltásért néven".

Ez a szövetség a párt javaslata szerint "az elmúlt húsz év igazságtalan társadalmi rendszerével" szemben határozná meg magát, választási együttműködést célozna, és a régi baloldallal csak az alkotmányozás érdekében kötne megállapodást - közölte.

A 4K! elnöke elmondta, a pártja szerint a majdani alkotmányozási folyamat lezárása után, fel kell oszlatni az alkotmányozó Országgyűlést, majd "vissza kell adni a hatalmat a népnek, hogy aztán tisztességes választások következzenek".

Mezei Dávid, a párt egyik alelnöke arról beszélt, a tisztulási folyamat eredményeképpen kialakult, hogy a szavazók 2014-ben "négy lista közül" választhatnak majd valószínűleg. Szavazhatnak a jelenlegi kormányra, a szélsőjobboldalra, az MSZP-Bajnai összefogás listájára, valamint a korszakváltók szövetségére - mondta.

Tehát a "demokratikus ellenzéknek két külön listája lesz 2014-ben" - jegyezte meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!