Belföld

2009.07.30. 10:03

Szombaton megtartják a Balaton-átúszást

Budapest - Szombaton megrendezhetik az idei Balaton-átúszást Révfülöp és Balatonboglár között.

nincs nev

A szervezőbizottság arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a döntést a meteorológiai szakemberek és a vízi rendészet vezetőjének egyetértésével hozta meg. A résztvevőket reggel 7 óra és délután 13 óra 30 perc között várják a révfülöpi labdarúgópályán. Az első rajt 8 órakor, az utolsó pedig – ha az időjárás is engedi – 14 órakor lesz. A táv 5200 méter. A szervezők a biztonság érdekében, szükség esetén a változtatás jogát fenntartja.
    
A Balaton-átúszást eredetileg múlt szombaton rendezték volna, de a szervezők azt már csütörtökön közölték, hogy az időjárás miatt akkor biztosan nem tudják megrendezni az eseményt, amelyet végül vasárnap sem lehetett megtartani.
    
A múlt keddi sajtótájékoztatón elhangzott, hogy nyolc-tízezer embert várnak a sorrendben 28. balatoni úszópróbára. Tavaly bő nyolcezren vettek részt az eseményen, s 25 országból jöttek vendégpróbázók. A szervezők szerint az idén még többen lesznek a Coca-Cola Balaton-átúszáson.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!