Belföld

2011.10.14. 17:12

Szobrot állít a Graphisoft Steve Jobs emlékére

Szobrot állít a Graphisoft Parkban a legendás Apple-alapító, Steve Jobs emlékére a Graphisoft SE és a Graphisoft Park Kft. - olvasható pénteki dátummal a cég honlapján. A szoboravatást 2011. december 21-re tervezik.

MTI

Az ArchiCAD építészeti tervezőprogramjával világhíressé vált cég közleménye szerint a Graphisoft Steve Jobsot az informatika kora legnagyobb hősének tekinti.

"Nem tudunk elfogultság nélkül viszonyulni hozzá, hiszen az ArchiCAD világsikerét nem kis részben személyesen neki köszönhetjük. Az Apple volt az a cég, amely 1984-ben felkarolta a Graphisoftot, és az ArchiCAD első változata a Macintosh közvetlen elődjén, a Lisa számítógépen futott. Ezt mutattuk be 1984-ben a hannoveri CeBIT-en, ezt nézte meg Steve Jobs is, és döntött arról, hogy az Apple minden támogatást adjon meg az ArchiCAD fejlesztéséhez és világpiaci terjesztéséhez" - idézik fel a kezdeteket.

Mint emlékeztetnek rá, a Graphisoftot bemutatták az Apple terjesztői hálózatának, amelyre az ArchiCAD egész világra kiterjedő disztribúciós hálózata ma is épül, noha a programot már közel 20 éve nem csak Apple gépeken használják.

"Ő teremtette meg az emberarcú informatikát. Ebben az iskolában nevelkedett a Graphisoft is, ezt tőle tanulta. Neki is köszönhetjük, hogy a világon 200 ezer építész, nemcsak dolgozik az ArchiCAD-al és tervez vele csodálatos épületeket, hanem szereti is a munkaeszközét" - indokolja a közlemény egy Jobsot ábrázoló szobor Graphisoft Parkba tervezett elhelyezését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!